Catspad je inteligentní krmítko pro kočky. Ovládání přes Wi-Fi je samozřejmostí

6
Catspad je inteligentní krmítko pro kočky. Ovládání přes Wi-Fi je samozřejmostí
  • Na veletrhu CES jsme narazili na různé zajímavé gadgety, mezi nimi se vyjímal naprostý unikát pro všechny milovníky koček
  • Automatické krmítko Catspad rozpozná, jaká kočka se ke krmítku dostavila, a dle toho naservíruje patřičný přísun krmiva
  • Ovládání je zajištěno pomocí mobilní aplikace, krmítko komunikuje skrze Wi-Fi a má hned několik bezpečnostních prvků

Na veletrhu CES jsme narazili na opravdový unikát, a to automatické krmítko pro kočky s označením Catspad, které debutovalo na portálu Indiegogo. Toto krmítko je dle dnešních trendů inteligentní, když komunikuje skrze aplikaci pro iOS a Android pomocí Wi-Fi.

Krmítko se pyšní futuristickým zaobleným designem, který na první pohled neprozrazuje, co konkrétně ukrývá. Krmítko můžeme rozdělit na dvě hlavní části: vrchní, kde se nachází přidělovač kočičích granulí a fontánka s filtrovanou vodou, a spodní, kde dominuje podsvětlený pás, díky kterému je krmítko snadno identifikovatelné i v noci. Nejde tak ani o kočky, ty vidí dobře i za tmy, hodit se však bude především majitelům, kteří krmítko nepřehlédnou ani při nočních cestách obydlím.

Catspad

Celý princip funguje následovně: umístíte speciální tag s čipem na obojek kočky a jakmile se přiblíží ke krmítku, automaticky se přisype odměřené množství krmiva. Abyste se nemuseli starat o neustálé doplňování, pojme zásobník 1,7 kg granulí. Vody může být v krmítku až 8 litrů. Aby kočka nedostala jídlo pokaždé, když se přiblíží, lze nastavit v aplikaci různá pravidla, například kolikrát denně může krmítko jídlo nabídnout. O všech přídělech jídla vás krmítko rovněž informuje pomocí propojené aplikace.

Aplikace pro správu Catspad

Pokud máte navíc vícero koček, lze dalšími tagy kočky rozlišit. Krmítko tak vždy pozná, kolik jídla má jaké kočce naservírovat. Tagy se automaticky spárují se základnou v momentě, kdy se kočka přiblíží, a tak není důvod obávat se, že by krmítko přisypalo jídlo kdykoli, když se kočka projde okolo. Otázkou však zůstává, co se stane v momentě, kdy se ke krmítku přiblíží dvě kočky naráz.

Nastavit lze i fungování fontány na vodu. Ta může běžet bez přestání, případně se rovněž spustí jen v momentě, kdy se kočka přiblíží. Zásoba jídla a pití by měla vydržet na celý jeden měsíc.

Catspad je inteligentní krmítko, a tak si poradí i s kritickými situacemi, například s výpadkem elektrické energie. Uvnitř se nachází záložní zdroj, který po nezbytnou dobu zastoupí klasický přísun elektrické energie, a to po dobu až 30 dnů. Skrze propojenou aplikaci dostane majitel informaci například i o tom, že dochází krmivo dochází. Pokud nastane výpadek internetového připojení, krmítko to pochopitelně nezaskočí, neb má vlastní paměť, která dovolí pokračovat v naposledy nastaveném režimu. Ten lze změnit až po opětovném spárování s vaší domácí Wi-Fi sítí.

Krmítko Catspad je poměrně rozměrné, konkrétně 50 × 35 × 33 cm. Hmotnost pak bez krmiva činí 7 kilogramů. Každá inteligentní věc něco stojí, Catspad vyjde na zhruba 12 tisíc korun včetně DPH.

Zdroj: indiegogo.com

Diskuze ke článku
Saša
Tak to je hustý. Já uvažuju o tomhle krmítku - https://www.zooo.cz/automaticke-krmitko-tx4-davky-4-x-500-ml-32-x-9cm-P5474/. Taky asi bude dobré,ne?
Standa
To já mám dvě Surefeed.
Kočky mám očipované podkožním čipem, nikdy bych kočce nedal obojek a nějaký přívěšek, za který by se mohla někde venku zachytit.
Na čipy fungují i dvířka Sureflap - mám v mobilu přehled, kdy která šla dovnitř nebo ven.
Jiří Sova
Jiří Sova
Jak často by se taková kočka měla krmit? aby se mi nepřežírala? jsem v tom docela začátečník, a pořád se spolu nemůžete nějak sehrát.
Daniel Labounek
Daniel Labounek
Kočku klidně stačí krmit jednou denně. Doporučuji si ale vybrat kvalitní krmivo pro kočku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze