Další evropské země ruší protiepidemická opatření

Další evropské země ruší protiepidemická opatření
Fotografie: unsplash.com
  • Od 20. března 2022 skončí v Německu skoro všechna protiepidemická opatření, zůstane jen povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách
  • Rakousko zruší skoro všechna opatření od 5. března 2022
  • Švýcarsko začíná rozvolňovat už dnes

Od 20. března 2022 skončí v Německu skoro všechna protiepidemická opatření. Stále ale zůstává povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách a dodržování rozestupů. Podle ČTK bude podobně postupovat i Rakousko a Švýcarsko.


Kancléř Olaf Scholz uvedl, že je země v současné době na vrcholu varianty omikron a nevylučuje, že se v Německu rozšíří i jiné varianty. Stále je ale důležité se nechat proti koronaviru očkovat. „Pandemie zdaleka neskončila. Očkovací povinnost je potřebná pro příští podzim a zimu,“ uvedl Olaf Scholz. Rakousko zruší skoro všechna protiepidemická opatření od 5. března 2022. Stále bude platit povinnost nošení respirátorů ve veřejné dopravě, v obchodech a nemocnicích.

Švýcarsko ruší opatření už dnes. Bez respirátorů a potvrzení o očkování mohou lidé od dnešního dne chodit do restaurací a obchodů. Mohou také na všechny sportoviště a do rekreačních zařízení. Povinnost nošení roušek zůstává pouze ve veřejné dopravě a zdravotnických zařízení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze