WHO: Evropa musí začít jednat, nebo budou zavedena přísná opatření

WHO: Evropa musí začít jednat, nebo budou zavedena přísná opatření
Fotografie: unsplash.com
  • Evropské vlády by měly zavést očkování druhou posilovací dávkou proti koronaviru a nošení roušek
  • Počty nových případů stoupají kvůli subvariantám omikronu

Evropské státy musí urychleně zavést očkování proti koronaviru a nošení ochrany dýchacích cest, aby zabránily zavedení přísných protiepidemických opatření a vypořádaly se s nárůstem nových případů. Podle WHO přibývají nové případy kvůli novým subvariantám omikronu, které se rychle šíří.


Regionální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) pro Evropu Hans Kluge v rozhovoru pro reuters.com vyzval země, aby již nyní přijaly opatření, která zabrání zahlcení zdravotnických systémů na podzim a v zimě. Minulý týden byly v Evropě nahlášeny téměř tři miliony nových případů nákazy koronavirem, což představuje polovinu všech nových případů po celém světě. Počet hospitalizací se zdvojnásobil a každý týden v souvislosti s virem zemřou zhruba 3 tisíce lidí.

„Dochází k nárůstů případů ve společnosti, která funguje téměř jako dříve,“ uvedl Hans Kluge. Zdůraznil, že je potřeba zavést druhou posilovací dávku očkování a nošení roušek. „Nemyslím si, že je společnost připravená na další lockdown,“ dodal.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze