Děsivý dokument o UFO nebo korejský horor o mimozemských parazitech?

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Děsivý dokument o UFO nebo korejský horor o mimozemských parazitech?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • HBO Max nabízí další díl seriálu Režim a krátký film Electra
  • Netflix nabízí seriál o Tomu Ripleyovi nebo investigativní seriál o UFO
  • V nabídce je také korejský sci-fi seriál o mimozemských parazitech

Je tu začátek týdne a jak je již zvykem, přicházíme s tipy na filmy a seriály, které by vás na streamovacích platformách mohly zaujmout. HBO Max nabízí kromě dalšího dílu seriálu Režim i krátkometrážní film, který vyhrál Českého lva za nejlepší krátký film. Netflix zase nabízí hned několik seriálů v různých žánrech. Na co se podíváte vy?

Nevysvětlené jevy

Už od zítra Netflix nabídne investigativní dokument, který ukáže lidi, jenž tvrdí, že se setkali s UFO. Vypovídat budou lidé, kteří jimi byli údajně uneseni na palubu létajícího talíře, další zase budou vypovídat o místech kde UFO létalo nebo přistálo. Seriál ukáže záhadná zmizení, i nevysvětlitelné úkazy pohybující se na obloze. Zda jsou výpovědi skutečné nebo ne, budete muset rozhodnout sami.

Ripley

Nový seriál s Andrew Scottem, který můžete vidět na Netflixu od čtvrtka. Tom Ripley – vypočítavý podvodník, který žije v New Yorku na počátku 60. let minulého století. Najme si ho ale bohatý muž a Ripley se tak vydá do Itálie, kde má najít jeho syna. Život bohatých se mu ale začne líbit, a navíc mu nedělá problém se za pomoci lží dostat mezi tu nejvyšší vrstvu. Když se ale blíží jeho odhalení, nedělá mu problém udělat cokoliv pro to, aby nebyl odhalen. Scénáristou a režisérem seriálu je Steven Zaullian, který napsal scénář k filmům Schindlerův seznam, Hannibal nebo Gangy v New Yorku.

Ripley

Režim

HBO Max v pondělí vydalo další díl seriálu Režim. Kancléřka Vernhamová svoji zemi vede čím dál hůře – obyvatelstvo hladoví, země je bez financí a jakékoliv návrhy vlády pro změnu smete ze stolu. Povstalci se pomalu blíží k paláci a na spadnutí je občanská válka. Herbert, který byl původně pouze jejím poskokem, se stává jejím milencem a postupně ji začíná ovládat. Jedinou záchranou země se zdá být již pouze její odstoupení.

Parasyte: The Gray

Korejský sci-fi seriál natočený podle komiksu manga, můžete na Netflixu zhlédnout od 5. dubna. Možná vám bude trochu připomínat The Last Of Us, alespoň co se týče parazitování na lidech a jejich následná proměna. Seriál pojednává o mimozemských parazitech, kteří se uchem dostanou do člověka a začnou jej ovládat. Dívka Shinichi ale nedovolí parazitovi dostat se až do mozku, aby ji mohl ovládat. V jednom těle se tak ocitnou dvě osobnosti, které budou muset společně začít vycházet.

Electra

Krátkometrážní film, za kterým stojí Daria Kashcheeva. Snímek netrvá ani 30 minut a uchyluje se pouze na jednu věc – desáté narozeniny Electry. Jméno naznačuje Elektřin komplex, tedy stav, kdy dívka cítí náklonnost k otci a k matce je naopak chladná. V den jejích narozenin je otec opustí a Electra ukazuje svým neotřelým pohledem, jak celý život vlastně vnímala. Film je zpracován zcela jinak než je tomu u běžných filmů, což je jen další aspekt, který vás zaujme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze