Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z HBO Max
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na HBO Max
  • Nejsledovanějším filmem je nyní Elvis

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy HBO Max. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy? Pojďme se na váš výběr podívat.

Nejsledovanější filmy

Elvis


Životopisné hudební drama s názvem Elvis natočil režisér Baz Luhrman, který se podílel také na psaní scénáře. Hlavní roli Elvise si zahrál Austin Butler, dále pak ve filmu hrají Tom Hanks, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, Richard Roxburgh a Helen Thomson. Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 25. května 2022. V Česku přišel snímek do kin 23. června 2022.

Film se zaměřuje na osobní i profesní život Elvise Presleyho až do jeho předčasné smrti v roce 1977, kdy mu bylo pouhých 42 let. Ukazuje nám, jak se z chudého chlapce stal král rokenrolu. Také nám popíše složitý vztah s jeho manažerem, který ve filmu vystupuje jako vypravěč.

Dokumentární svojí energií přinutí diváka ani na vteřinu neodtrhnout oči od obrazovky. Austin Butler je dokonalý Elvis. Režisér odvedl skvělou práci.

Otec nevěsty (Father of the Bride)


Americká romantická komedie, kterou natočil režisér Gaz Alazraki podle knižní předlohy autora Edwarda Streetera. Scénář napsal Matt Lopez. Ve filmu hrají Andy Garcia, Gloria Estefan, Adria Arjona, Isabela Merced, Laura Harring a další. Jedná se o třetí zfilmovanou verzi od původního filmu, který byl natočen v roce 1950. Snímek vyšel na HBO Max 16. června 2022.

Dlouholetí manželé Billy a Ingrid jsou překvapeni, když jejich nejstarší dcera Sofia přijede na návštěvu do Miami a seznámí je se svým novým přítelem Adanem a jejich společnými plány na život v Mexiku.

Americká telenovela určená spíše ženskému publiku. Ideální, pokud chcete chvíli relaxovat, vypnout a zasmát se.

Král Richard: Zrození šampiónek (King Richard)


Životopisné drama, které natočil režisér Reinaldo Marcus Green. Scénář napsal Zach Baylin. Film je natočený podle skutečných událostí, které popisují, jak se z tenistek Sereny a Venus Williamsových staly legendy. V hlavních rolích se představili Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn a další. Snímek měl premiéru 19. listopadu 2021. Ve stejný den byl uveden i na HBO Max.

Serena a Venus Williamsovy měly svůj život předurčený ještě předtím, než se narodily. Jejich otec Richard Williams neměl lehký život a nechtěl, aby jeho dcery žily podobně. Ještě před jejich narozením sepsal životní plán, kterého když se budou držet, dostanou se na vrchol. Jeho plán byl udělat z nich tenisové hvězdy. On i jeho žena vynaložili všechno svoje úsilí, aby to vyšlo. Pro některé byl blázen, který neví, co dělá. Nakonec se ale ukázalo, že to věděl moc dobře.

Velmi zajímavý příběh, který zaujme i ty, kteří tenis nemají v oblibě. Připravte se, že tři hodiny nebude chtít odtrhnout oči od obrazovky. Obyčejný člověk většinou nevidí, kolik práce a úsilí se skrývá za úspěchem. Nejen Will Smith, ale i ostatní herci a herečky podali úžasný výkon.

Nejsledovanější seriály

Láska a smrt (Love & Death)


Dramatický seriál natočený podle skutečných událostí. Tvůrcem seriálu je David E. Kelley a režírovala ho Lesli Linka Glatter. V hlavní roli se představila Elizabeth Olsen, kterou můžeme znát z filmů Marvel Cinematic Universe. Dále v seriálu hrají Patrick Fugit, Jesse Plemons, Lily Rabe, Elizabeth Marvel, Tom Pelphrey a Keir Gilchrist. Premiéra na HBO Max proběhla 27. dubna 2023. První série má dohromady 7 dílů a poslední bude ke zhlédnutí 25. května 2023.

Dva hluboce věřící manželské páry si užívají poklidného života na texaském maloměstě, dokud někdo nevezme do ruky sekeru.

Seriál má napínavý nádech a Elizabeth Olsen je ve své roli skvělá. Po čase zjistíte, že celý příběh je předvídatelný, ale kvůli Elizabeth se díváte dál.

Cesta ven (From)


Mysteriózní seriál, který vytvořil John Griffin, který se podílel také na psaní scénáře. Na natáčení pracovalo několik režisérů. V seriálu hrají Harold Perrineau, Catalina Sandino Moreno, Eion Bailey, Hannah Cheramy, Simon Webster a další. První řada vyšla 20. února 2022 a druhá přesně před měsícem.

Seriál odhaluje tajemství děsivého města, které uvězní každého, kdo do něj vstoupí. Zoufalí obyvatelé se snaží vést alespoň zdánlivě normální život, zatímco hledají cestu ven. Musí však čelit hrozbám okolního lesa včetně hrůzostrašných nestvůr, které se vynořují po západu slunce.

Tento žánr není můj oblíbený. Sice je seriál od tvůrců Ztraceni, ale jde už spíše o horor než jen mystérium. Věřím, že si své fanoušky najde, ale já mezi ně úplně nepatřím.

Instalatéři z Bílého domu (White House Plumbers)


Historická minisérie, kterou vytvořili a napsali Alex Gregory a Peter Huyck. O režii se postaral David Mandel. V hlavní roli hrají Woody Harrelson a Justin Theroux. HBO Max seriál uvedl 1. května 2023.

Skutečný příběh o tom, jak Nixonovi poradci a strůjci Watergate, E. Howard Hunt a G. Gordon Liddy, omylem svrhli prezidentský úřad, který se snažili chránit.

Seriál je skvěle natočený. Prostřednictvím obrazovek se vrátíte o několik desítek let do minulosti. Woody Harrelson a Justin Theroux dokazují, že jsou herci na pravém místě. Kdo se zajímá o historii a politiku, určitě doporučuji.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze