Dívejte se skrz zdi díky příslušenství Walabot pro Android

Dívejte se skrz zdi díky příslušenství Walabot pro Android
  • Díky Walabotu se můžete podívat, co se skrývá za zdivem až do hloubky 10 centimetrů
  • Zařízení dokáže rozpoznat kabely, dřevo, kovové trubky, hadice a mnoho dalšího
  • Pro propojení se smartphonem je zapotřebí mít zařízení s Androidem 5.0 či novějším a funkcí USB OTG
  • Walabot stojí běžně 5 tisíc korun, ale v současnosti jej můžete získat v akci jen za 2 a půl tisíce

Občas se dočkáme ve světě smartphonů zajímavých inovací. Kupříkladu výrobce CAT dostal do svého modelu S60 termokameru, duální fotoaparáty jsou stále populárnější, letos jsme začali díky HTC ovládat telefony i mačkáním boků a Motorola se už přes rok snaží o modularitu svých nejdražších zařízení. Nyní se do světa Androidu dostává další zajímavé zařízení, které působí skoro jako magie. Díky originálnímu příslušenství jménem Walabot můžete totiž pomocí svého telefonu vidět skrz zdi.

Walabot využívá ke své úžasně znějící funkci speciální 3D senzory. Trojrozměrný obraz za zdivem vytváří zařízení za pomoci technologie vysílání radiových frekvencí, což je stejná technika, jakou využívá třeba Wi-Fi, mobilní sítě či radarové systémy. Walabot používá antény pro vysílání signálu a následně svými senzory opět zachytí jejich odraz. Díky tomu stačí připojit zařízení kabelem ke smartphonu a podívat se, zda se za zdivem něco schovává, a zároveň rozpoznat, jestli jde konkrétně o dřevo, kovou trubku, kabely nebo hadici.

Walabot

Zařízení dokáže takto detekovat až tři různé předměty najednou a zvládne rozeznat i pohyb živočichů za zdí. Nahlédnout dokáže za sádrokarton, cement nebo dřevo až do hloubky 10 centimetrů. Zařízení před použitím vždy nastavíte na míru vašemu zdivu a pomocí aplikace dokáže zařízení zmapovat velkou plochu, kterou poté uloží i pro offline prohlížení. Pokud tedy patříte mezi aktivní kutily, nebo pracujete v oboru, ve kterém by se podobná funkce hodila, určitě o Walabotu zapřemýšlejte.

Zařízení funguje s telefony, které mají Android 5.0 Lollipop a novější a zároveň disponují funkcí USB OTG. V balení přitom dostanete se zařízením i kryt, kterým jej připevníte k telefonu, krátký OTG kabel s microUSB koncovkou, druhý kabel s USB-C koncovkou a speciální gelovou podložku pro kryt, abyste nepoškrábali přikládáním zeď.

Walabot

Vzhledem k nutnosti OTG si však nejprve zjistěte, zda tuto vlastnost váš telefon má. Buď si můžete informace o vašem modelu zjistit sami (položka USB Host), nebo stačí napsat na e-mail společnosti Walabot, jaký vlastníte telefon, a oni vám odepíší, zda je váš model s Walabotem kompatibilní. Dokonce hned na samotných stránkách produktu zjistíte, že si pohled skrz zdi neužijí majitelé jakýchkoliv telefonů ASUS, BlackBerry, Alcatel či Moto.

Walabot stojí běžně v přepočtu něco málo přes 5 tisíc korun, ale v současnosti je v akci pouze za 2 a půl tisíce. Prozatím však není k dispozici ani pro zařízení od Applu se systémem iOS, ale pokud bude dostatečný zájem, začne na podpoře výrobce pracovat.

Zdroje: walabot.com, nextbigfuture.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze