Nové chytré pračky Samsung QuickDrive jsou plné moderních technologií

Nové chytré pračky Samsung QuickDrive jsou plné moderních technologií
  • Dočkali jsme se výrazného zkrácení prací doby i snížení hluku při zachování minimální energetické náročnosti
  • Nechybí chytré funkce jako asistent Q-rator, který vám umožní naplánovat praní, poradí s vhodným programem a pošle vám třeba i upozornění na telefon
  • Cena nejlevnější pračky této řady činí 18 tisíc korun

Praní prádla patří nepochybně mezi jednu z nejběžnějších činností, kterou každý den provozují nespočty lidí. Je tedy logické, že se chytré technologie dostávají i do této oblasti elektroniky. Jedním z největších průkopníku v této oblasti je bezesporu Samsung, který tlačí chytré technologie úplně všude. Důkazem je nová řada praček QuickDrive, jejichž hlavní výhodou je stejnojmenná technologie, která má výrazně zrychlit praní a zároveň zvýšit jeho účinnost, avšak zachovává šetrnost k vašemu prádlu.

Časy praní se mají podle všeho zkrátit až na polovinu běžných praček a při zvolení funkce SuperSpeed dopere pračka při zachování všech vlastností už za 39 minut. Novinkou je také Q-Drum, což je unikátní funkce, kdy v točícím bubnu pračky rotuje nezávisle zároveň deska na zadní straně, s jejíž pomocí si buben „pohrává“ s prádlem ve dvou směrech, což výrazně zlepšuje proces praní. Prádlo se totiž točí nejen nahoru a dolů, ale také dopředu a dozadu. Díky tomu je prací cyklus intenzivní a zbytková vlhkost prádla až o 20 procent nižší.

Navíc má pračka také pracího asistenta jménem Q-rator, který disponuje třemi praktickými funkcemi: umí naplánovat čas dokončení praní, poradí s vhodným pracím program (stačí mu zadat barvu, typ tkaniny a míru znečištění) a zároveň pomocí něj můžete dálkově monitorovat pračku. Q-rator vám přitom zvládne v případě nutnosti dopředu avizovat možné problémy a nabídnout rychlé rady a řešení.

Všechny pračky řady QuickDrive od nejlevnější k nejdražší

Velmi užitečnou funkcí je poté také AddWash, kdy můžete doplnit kupříkladu nově nalezený nebo zapomenutý kus prádla do pračky přímo během praní. Krom takovýchto vychytávek se ovšem hodí také nové výhřevné těleso, na které by se mělo usazovat až o 55 procent méně vodního kamene, což prodlužuje životnost pračky. Nemluvě o faktu, že je pračka s hlučností jen 49 dB velmi tichá a splňuje nejpřísnější energetický standard A+++. Nové pračky umí přitom samozřejmě také komunikovat s ostatními chytrými spotřebiči v domácnosti včetně chytrého telefonu.

Ceny startují na 17 990 Kč a končí na 29 990 Kč u nejvyššího modelu pračky se sušičkou.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze