Dnes se vrátí na Zemi posádka Crew-6

Dnes se vrátí na Zemi posádka Crew-6
Fotografie: NASA/Joel Kowsky
  • Posádka se od ISS odpojí ve 13:05 SELČ
  • Čtyři členové dopadnou v kapsli do oceánu poblíž Floridy zítra po šesté hodině ranní

Dnes po poledni se posádka Crew-6 odpojí od Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) a vrátí se zpět na Zemi. Dnes končí pobyt ve vesmíru pro astronauta NASA Stephena Bowena a Woodyho Hoburga, astronauta Spojených arabských emirátů Sultana Alneyadiho a kosmonauta Roskosmu Andreje Feďajeva.

Původně měla posádka odletět již včera, ale kvůli nepříznivému počasí na Floridě byl let o den posunut. Astronauti poletí v kapsli Dragon Eneavour od SpaceX a odpojení od ISS je naplánováno podle NASA na 13:05 středoevropského času. Dopadnout do oceánu by astronauti měli zítra v 6:17 SELČ.


Členové mise Crew-6 pobývají na ISS od 3. března tohoto roku a vrátí se tak po půl roční misi zpět na Zemi. Nejdéle na vesmírné stanici však pobývají dva kosmonauti Roskosmosu – Sergej Prokopjev a Dmitrij Petelin a astronaut NASA Frank Rubio. Ti přiletěli 21. září 2022 a jejich pobyt stále není u konce, jelikož došlo k potížím u kapsle Sojuz, která je měla dopravit zpět na Zemi. Nová kapsle je již připojena k ISS, ale posádka musí vyčkat, než je přiletí další členové vystřídat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze