Do světa chytrých televizí vstoupilo Realme. Má malé novinky s Android TV

Do světa chytrých televizí vstoupilo Realme. Má malé novinky s Android TV
Fotografie: Realme
  • Realme představilo chytré televize s 32palcovou a 43palcovou úhlopříčkou
  • Nechybí podpora Google Asistenta a také Chromecastu
  • Na těle televizí jsou tři HDMI a dvě USB

V poslední době se výrazně rozrůstá počet výrobců chytrých televizí, kteří byly doposud aktivní zejména v segmentu mobilních telefonů. Nedávno se přidalo OnePlus, Honor a nyní také Realme, které dnes skrze oficiální stránky představilo Realme Smart TV. První model bude nabízen spíše v menších úhlopříčkách 32 a 43 palců. Menší verze si bude muset vystačit pouze s HD Ready rozlišením, ta větší nabídne standardní Full HD rozlišení.

Realme Smart TV

Televize jsou osazeny čtyřjádrovým procesorem od MediaTeku a 1GB operační pamětí, což je u levnějších modelů s Android TV běžné. Totéž bohužel platí i pro menší 8GB interní paměť. S Android TV se pojí povedený ovladač s rychlými přístup k několika aplikacím a také Google Asistentovi. Televizi tak nebude problém hlasově ovládat. Vhod přijde i integrovaný Chromecast pro snadné sdílení obsahu z telefonu. I levnější verze, tedy 32palcová, se chlubí tloušťkou pouze 8,7 mm.

Konektivita je zajištěna třemi HDMI konektory, dvěma USB, Wi-Fi, ovšem pouze v pásmu 2,4 GHz, a Bluetooth 5.0. Madhav Sheth, generální ředitel společnosti Realme India, prozradil, že chytré televize budou kompletně vyráběny v Indii, což má snížit náklady, aniž by došlo k ústupkům ve výbavě. Cena 32palcového modelu by se v přepočtu měla pohybovat kolem 5 tisíc korun s daní, zatímco větší vyjde v přepočtu na 9 tisíc s daní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze