Dokument o finále Eura 2020 a hororová komedie s cynickým koncem

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Dokument o finále Eura 2020 a hororová komedie s cynickým koncem
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí dokument o útoku na stadion ve Wembley
  • Podívat se také můžete na slovenský snímek a romantickou komedii
  • A na HBO Max si můžete pustit film podle skutečné události

Máme za sebou další zkrácený pracovní týden a pokud se o víkendu nikam nechystáte, pak si můžete vybrat z našich tipů, na co se o víkendu podívat. HBO Max uvedlo film podle skutečné události o záchraně dětí z jeskyně a Netflix přichází s romantickou komedií i hororem.

Třináct životů

Film podle skutečné události, která se odehrála v roce 2018 a sledoval ji celý svět. V Thajsku se vydal dětský fotbalový tým společně s trenérem do jeskyně Tham Luang. Dlouhý a vytrvalý déšť však způsobil, že 12 chlapců společně s trenérem zůstalo uvězněno hluboko v jeskyni, jelikož cesta ven byla zatopena. Začala tak okamžitě záchranná akce, jak je všechny dostat živé co nejdříve ven. Po zvážení několika možností se rozhodlo, že budou všichni postupně vyvedeni ven za pomoci potápěčů. Na snímek se můžete podívat od dnešního dne na HBO Max.

Nevěstina máma

Novou romantickou komedii uvedl ve čtvrtek Netflix. Emmu požádá přítel o ruku a svatba má proběhnout v exotickém Thajsku. Tam se kromě snoubenců vydají i jejich rodiče a příbuzní a hned po příjezdu se zjistí, že se znají z mládí. Emmina máma Lana se snoubencovým otcem Billem totiž v mladí spolu chodili. Jenže jejich rozchod nebyl úplně jednoduchý a vzájemná nevraživost jde cítit všude kolem. Jak to ale tak bývá, postupem času k sobě opět začnou nacházet cestu.

Nevěstina máma

Hádej, kdo je vrah

Hororová komedie, kde se na konci určitě zasmějete nad celou situací. Parta mladých lidí pocházejících z bohatých rodin, se sejde ve vile, kde chce strávit víkend. Aby se zabavili, zahrají si hru na vraha. Následně ale venku objeví jednoho z kamarádů mrtvého a začnou se tak navzájem obviňovat, kdo je skutečný vrah. A situace se bude jen vyhrocovat.

Finále: Útok na Wembley

Pokud sledujete fotbal, pravděpodobně víte, co se dělo na Euru 2020, které bylo kvůli koronaviru posunuto na červenec 2021. Anglie se dostala s Itálií do finále, ale kvůli opatřením nebyla obsazena všechna sedadla na stadionu ve Wembley. Lístky na stadion stály i několik tisíc liber a někteří fanoušci se rozhodli, že volná sedadla obsadí bez zakoupení vstupenky. Před budovou se tak strhl boj o to, kdo projde skrze turnikety. Na dokument, kde budou vypovídat i samotní fanoušci fotbalu, kterým se podařilo dostat dovnitř, se můžete podívat na Netflixu.

Válka policajtů

Pokud se chcete podívat na tento slovenský film, vyhraďte si 2,5 hodiny času, tak dlouho totiž trvá. 90. léta vypadala na Slovensku velmi podobně jako v Česku. V postkomunistické zemi bují nejrůznější kšefty v podsvětí. Jednotlivé gangy mají dohody mezi sebou, ale i s policií a důležitými podnikateli. V tomto prostředí pracuje policejní kapitán Miky Miko, pro kterého je pravidlem nikomu nikdy nevěřit, aby ho nikdo nemohl zradit. Dostane ale k sobě parťáka a společně se tak pokusí změnit systém. To ovšem nepřinese nic dobrého.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze