Top 5 seriálů, které můžete vidět na HBO Max

2. díl
Top 5 seriálů, které můžete vidět na HBO Max
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Mezi nejsledovanější seriály patří Rod draka a Euforie
  • Oblíbený je ale i Bílý lotos a Cesta ven

Pokud máte trochu volna a nevíte, na co se zrovna podívat, pak vám přinášíme další tipy na seriály na HBO Max. I když se nejedná o žhavé noviny, patří mezi ty, které jsou na streamovací platformě oblíbené dlouhodobě. Jestliže jste tedy některé z nich neviděli, můžete si vybrat podle toho, který žánr je vám nejblíže.

Rod draka

Pokud jste viděli Hru o trůny, pak vám název nejspíše něco říká. Jedná o prequel tohoto seriálu a ukazuje postupný rozpad rodu Targaryenů. Příběh začíná ve chvíli, kdy král Jaehaeryse I. je již starý a jelikož jeho dva synové předčasně zemřeli, jako nástupce zvolí Viseryse Targaryena. Ten má ale pouze prvorozenou dceru, kterou chce jako svoji následnici zvolit poté, co jeho žena zemřela při porodu syna a ten žil jen několik hodin. Jenže všichni chtějí mužského nástupce na trůn, zejména pak králův bratr. Viserys ale i přesto zvolí jako svého následníka dceru.

Bílý lotos

Seriál má zatím dvě řady, ale každá má jiný příběh, který se vždy odehrává v hotelovém resortu Bílý lotos. Poprvé se tak podíváte na Havaj a podruhé do Sicílie. V obou sériích se můžete těšit na Jennifer Coolidge, která zde hraje naivní hodnou manželku, která chce jen spokojený život. Ostatní postavy se ale mění. Jde vlastně o satiru s notnou dávkou nadsázky, jak někteří lidé žijí. Na začátku seriálu si uděláte názor na jednotlivé postavy, které se ale postupně mění a vše nakonec skončí katastrofou a několika mrtvými.

Bílý lotos HBO Max

Temný případ

Zatím poslední sérii jsme mohli zhlédnout teprve nedávno s Jodie Foster. Každá řada přináší jiný detektivní případ a nejlépe je hodnocena první a čtvrtá. Řešení případů se v každé sérii odehrává vždy na jiném místě a s jiným hereckým obsazením. Pátrání má vždy nádech tajemna, které se vysvětlí až na úplném konci. Pravděpodobně i to přispělo k takové oblíbenosti. V první řadě jsme mohli sledovat Matthew McConaughey a Woody Harrelsona, ve druhé Colina Farrella a Vince Vaughna, ve třetí Mahershala Ali a Stephena Dorff a ve čtvrté pak Jodie Foster a Kali Reis.

Cesta ven

Tento seriál je nyní dostupný i na Netflixu, kde si taktéž získal spousty diváků. Na HBO Max jej ale můžeme sledovat nadabovaný, a navíc jsou tu obě dvě série. Pokud máte rádi tajemno, nadpřirozeno a příšery, pak je tohle přesně pro vás. Děj se navíc přirozeně posunuje a v seriálu tak nejsou zbytečné části, kdy se vlastně nic neděje, ale natahuje se pouze stopáž. Příběh začíná u rodiny, která si vyjede na výlet v karavanu, ale nakonec se ocitne v městečku, ze kterého se nemohou dostat ven. Následně zjistí, že se v noci všichni musejí skrývat před zrůdami, které je lákají ven.

Euforie

Tento seriál ve vás vyvolá lehkou beznaděj i deprese, zvláště pokud máte doma dospívající dítě. V hlavní roli uvidíte Zendayu, jenž hraje dospívající dívku, která se zrovna vrátila z léčebny pro závislé. Jenže jakmile se dostane domů, spadne do drog znovu. Seriál ukazuje velmi surovým a realistickým pohledem, s čím vším se musí mladí lidé potýkat. A nejde jen o drogy, ale i hledání lásky, kamarádů i sebe sama.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze