Dokument o nejstarší DJce Polska a pohled do zákulisí jezdců NASCAR

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
Dokument o nejstarší DJce Polska a pohled do zákulisí jezdců NASCAR
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • HBO Max nabízí dokument o Virginii Szmyt, která se živí jako DJka, ale její soukromý život je osamělý
  • Na Netflixu můžete zhlédnout Nejhvězdnější noc popu a závody NASCAR
  • Pro nejmenší je tu pohádka Orion a tma

Tento týden streamovací platformy Netflix a HBO Max vydaly několik novinek, které byste rozhodně neměli vynechat. Pokud se chystáte zůstat o víkendu doma, pak je tentokrát výběr opravdu rozmanitý. Můžete si vybrat mezi několika dokumenty s rozdílnou tématikou, filmem podle skutečné události a pohádkou pro děti. Co zaujme vás?

Vika!

Začneme u dokumentu, který je dostupný na HBO Max. Dokument sleduje život 85leté Virginie Szmyt, která je známá jako nejstarší polská DJka. Na venek veselá starší dáma, která si užívá každý den života a tráví ráda čas s mladými lidmi, vedle kterých má pocit, že má před sebou ještě mnoho let života. V osobním životě je ale osamělá a její děti i vnoučata s ní mají spíše chladnější vztahy o kterých Vika tvrdí, že jí vyhovují vzhledem k pracovní vytíženosti. V dokumentu se také podělí o zážitky z druhé světové války, kdy se musela schovávat.

NASCAR: Na plný plyn

Další dokument, který můžete zhlédnout na Netflixu. 10 závodů, 16 jezdců a jejich cesty za jedním z nejslavnějších titulů v motoristickém sportu. Dokument nahlíží do života jezdců, ukazuje jejich rodiny, i to, jak musí najít balanc mezi soukromým životem a závody. NASCAR Cup 2023 je o rychlosti, ale i o nebezpečných srážkách, které mohou znamenat konec závodění. Kdo titul nakonec získá?

Nejhvězdnější noc popu

V roce 1985 se sešlo 46 nejznámějších zpěváků a zpěvaček, aby za jednu noc nazpívali písničku, pomocí které vyberou peníze na záchranu lidí v Africe, kteří trpí hladomorem. Jak ale posbírat co nejvíce hvězd a dostat je na jedno místo? Lionel Richie vám společně s dalšími popovými hvězdami řekne, jak to tenkrát celé bylo. Jak se píseň We Are the World podařilo napsat tak rychle? A jak se Lionelovi podařilo získat slavné osobnosti a dostat je na jedno místo, kde hodiny natáčely jednu píseň? To vše se v dokumentu dozvíte.

Orion a tma

Animovaná pohádka, která je od dnešního dne dostupná na Netflixu. Orion je malý kluk, který se ale přehnaně bojí, a to snad úplně všeho. Bojí se oslovit spolužačku, která se mu líbí, bojí se promluvit ve škole, aby se nepřeřekl, bojí se, že se rodiče odstěhují než se vrátí ze školy, ale ze všeho nejvíce se bojí tmy. Tomuto strachu odolává pomocí nočních světýlek. Při bouřce však dojde k výpadku proudu a jemu se v pokoji objeví pan Tma. Ten se mu rozhodne ukázat, že noc není nic, čeho by se měl bát a představí mu i ostatní noční bytosti.

Orion a Tma

Bratři

Český film, který získal několik ocenění, ukazuje bratry Mašínovi, jež se postavili komunistickému režimu. Jejich odbojová skupina však měla za následek několik mrtvých a všichni se tak stali hledanými zločinci. Rozhodli se uniknout do Západního Berlína, kam ovšem došli už jen tři. Bohužel útěk bratrů znamenal postih pro jejich matku i mladší sestru, které byly vyslýchané a matka nakonec zemřela ve vězení.