Český snímek Bratři, dokument o Alexandru Velikém a animovaná pohádka pro děti

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Český snímek Bratři, dokument o Alexandru Velikém a animovaná pohádka pro děti
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix tento týden nabídne pohádku pro děti, která ukáže, proč se nebát tmy
  • Od 1. února se můžete podívat na Sám doma 1 a 2
  • A HBO Max zveřejní další díl Temného případu

Je tu nový týden a s ním přicházejí i další novinky, které můžete sledovat na streamovacích platformách Netflix a HBO Max. Už tento týden budete moci zhlédnout na Netflixu snímek Bratři, který rozkrývá příběh bratří Mašínů. Tentokrát se mohou těšit i děti, kterým budete moci pustit animovaný film o chlapci, který měl ze všeho zbytečný strach. A HBO Max uvolní další díl kriminálního seriálu. Co tento týden zaujme vás?

Bratři

Snímek Bratři se sice neprobojoval až k Oscarům, ale u nás měl velký úspěch. Film vypráví příběh bratří Mašínů, kteří stáli v čele odbojové skupiny, která se vzepřela komunistické totalitě. Jejich činy však byli často násilné, a tak se brzy staly nejhledanějšími muži v Československu. V roce 1953 se celá skupina rozhodla utéct do Západního Berlína. Cíle však došli jen někteří. Příběh, který dodnes vyvolává otázky, jestli se jednalo o hrdiny, nebo vrahy, můžete na Netflixu zhlédnout od středy 31. ledna.

Orion a tma

V pátek 2. února Netflix uvede animovanou pohádku o malém klukovi jménem Orion. Ten má ale ze všeho až přehnaný strach. Nejvíce se však bojí tmy. A právě ta se jej rozhodne v noci navštívit, jelikož na seznamu dětí, které se bojí tmy, je Orion právě tím nejbázlivějších. Společně se tak vydají na noční dobrodružství, kde postupně Orion poznává další noční přízraky a zjišťuje, že se není čeho bát a Tma není vůbec jeho nepřítelem.

Orion a Tma

Alexander Veliký: Zrození boha

Ve středu 31. ledna Netflix uvede dokument o Alexandru Velikém, který popisuje jeho příběh, jak se postupně stal tím nejlepším vojevůdcem a dobyl Persii. Dokument, kde budou odborníci popisovat jeho jednotlivé kroky v dobývání, bude prokládán rekonstrukcí jeho života a vy se tak můžete podívat, jak jeho boje skutečně probíhali – od plánování, až po vítězství.

Temný případ: Noční krajina

V pořadí již třetí pondělí HBO Max vydá další díl Temného případu, kde se postupně odhaluje tajemství, proč osm mužů opustilo bez pořádného oblečení výzkumnou stanici Tsalal na Aljašce. Postupně se však přichází na to, že tento případ má co do činění se starším, který nebyl nikdy vyřešen.

Sám doma a Sám doma 2

V tomto případě se sice nejedná o žádný nový film, ale rozhodně patří k těm nejoblíbenějším. Od 1. února Netflix nabídne oba díly komedie Sám doma, kde můžete sledovat malého Kevina McCallistera, který zůstane bez rodiny a bude se muset vypořádat se dvěma zloději. V prvním díle chtějí vykrást dům, kde McCallisterovi bydlí a v druhém díle se pak znovu potkají v New Yorku, kam se Kevin omylem dostane.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze