HBO nabídlo se změnou streamovací služby i filmový trhák Duna: Část druhá

zhodnocení
HBO nabídlo se změnou streamovací služby i filmový trhák Duna: Část druhá
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Streamovací služba Max od dnešního dne nabízí druhou část Duny
  • Sci-fi snímek vás znovu zavede na planetu Arrakis, kde se strhne boj s Harkonneny
  • Konec filmu nechá jasně otevřený konec pro pokračování

Dnešním dnem odstartovala nová streamovací služba Max, která nahradila dosavadní HBO Max. A aby bylo co slavit, byl uveden sci-fi snímek Duna: Část druhá, který byl ještě nedávno v kinech. A pokud váháte, zda se na film podívat, pak vezte, že vás po prvních minutách děj pohltí a ani vám nepřijde, že trvá bezmála tři hodiny.

Druhá část Duny začíná ve chvíli, kdy Paul Atreides se svojí matkou unikají před vojskem impéria Harkonnenů a dostanou se do kmene Fremenů, se kterým se spojí. Paul chce obnovit mír na planetě Arrakis, která je neustále napadána Harkonneny. Můžeme tak sledovat, jak se z chlapce stává postupně muž, který velí celé armádě a chce pomstít otcovu smrt. Zároveň nechybí ani romantika v podobě fremenské dívky Chani, do které se Paul zamiluje.

Ještě před bojem s Harkonneny Paul zjistí, že sám pochází ze stejného rodu. To mu ale nezabrání v boji pokračovat. Ačkoliv nakonec zvítězí a převezme impérium, konec filmu jasně ukáže, že tohle byl jen začátek a opravdové boje teprve přijdou. Na další díl si ale budeme muset počkat, a to nejspíše až do roku 2027.


Film režíroval Denis Villeneuve a evidentně se mu perfektně podařilo diváka pohltit do děje. Další jistotou je pak hudba od Hanse Zimmera, která jen podpoří dění na obrazovce. A neméně dobrou volbou byl také výběr herců. Timothée Chalamat v hlavní roli se Zendayaou předvádějí, ostatně jako vždy, výborné herecké výkony. A pozadu nejsou ani vedlejší role, ve kterých si zahrála Rebecca Ferguson, Javier Barden nebo Christopher Walken.

V případě, že jste neviděli první část Duny, pak je dostupná na Maxu také. Počítejte ale s tím, že pokud se chcete podívat na oba díly, je to spíše na filmový maraton, jelikož první díl je jen o deset minut kratší. A jestliže máte rádi sci-fi, ale chcete si pustit i něco jiného, pak na Maxu můžete zkusit film Potomci lidí nebo Interstellar.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze