Elon Musk zakládá společnost xAI. Má „pochopit skutečnou podstatu vesmíru“

Elon Musk zakládá společnost xAI. Má „pochopit skutečnou podstatu vesmíru“
Fotografie: x.AI
  • Musk založil společnost xAI
  • Byl představen její web a tým

Když svět začátkem roku zachvátila mánie týkající se tzv. generativní umělé inteligence, Elon Musk se stal hlasem těch, kteří požadovali její regulaci a zpomalení vývoje. Když mu došlo, že takové hlasy nebudou vyslyšeny, otočil a začal podnikat přípravy vlastního projektu. A po dnešku je jasnější, co přesně tím myslel.

Jeho nově založená společnost se jmenuje xAI. Firma se představila s podrobnými informacemi o svém poslání a týmu na svém webu. Musk na Twitteru uvedl, že záměrem společnosti je „porozumět realitě“, aniž by uvedl další podrobnosti nebo vysvětlení.


Tým @xAI bude 14. července diskutovat na Twitter Spaces, kde se posluchači mohou „setkat s členy a položit nám otázky“, uvádí se na webových stránkách. Konkrétní čas nebyl uveden. Podle webových stránek xAI je společnost oddělená od Muskovy zastřešující korporace X, ale bude úzce spolupracovat s X (Twitter), Teslou a dalšími společnostmi.

Musk byl již dříve součástí významné organizace zabývající se umělou inteligencí, v roce 2015 spoluzaložil OpenAI. V roce 2018 z ní však vystoupil, aby se vyhnul střetu zájmů se společností Tesla, která se v této oblasti také angažuje. Od té doby OpenAI otevřeně kritizoval.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze