Evropská unie chystá na podzim společnou strategii na přeočkování proti COVID-19

Evropská unie chystá na podzim společnou strategii na přeočkování proti COVID-19
Fotografie: pixabay.com
  • Zatím není jasné, jakou vakcínou by se mělo očkovat
  • Počet nových případů v Evropě opět roste
  • Další vlna koronaviru přijde na podzim

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek řekl dnes před jednáním vlády, že Evropská unie chystá na podzim společnou strategii na přeočkování proti koronaviru. Uvedl, že zatím není zcela jasné, jakou vakcínou by se mělo očkovat.


Ve všech evropských zemích, včetně Česka počet případů koronaviru roste. Podle odborníků by další vlna viru měla přijít právě na podzim. O chystané strategii nyní debatují odborníci. Své návrhy k přeočkování předloží i Národní institut pro zvládání pandemie. „Měli by svolat svolat skupinu expertů, která by měla velmi rychle nachystat nějaké společné řešení, kde bychom měli vybrat ta opatření, která se ukázala jako smysluplná“, uvedl Válek před jednání vlády.

Podle ministra může být další vlna způsobena novou variantou koronaviru. „Bude stoupat počet pozitivních a budou samozřejmě zbytečně umírat neočkovaní. Na podzim se budeme muset z pandemického řešení koronaviru dostat k medicínskému, kdy budeme muset cíleně očkovat vybrané skupiny podobně jako u chřipky každý rok opakovaně,“ dodal.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze