Evropskou inovační akci Greenhack vyhrála aplikace pro delší životnost nábytku

Evropskou inovační akci Greenhack vyhrála aplikace pro delší životnost nábytku
Fotografie: Greenhack
  • Vítězem se stal projekt Re-pair + Re-use + Re-sell
  • Vítězný tým Unicorn Hackers získal 2 500 eur

Jak jsme vás již v minulém týdnu informovali, v Praze proběhl Greenhack, největší zelená inovační akce v Evropě. V sobotu se uskutečnilo slavnostní vyhlášení vítězů. Stal se jím projekt Re-pair + Re-use + Re-sell, který přichází s kreativními nápady na opravu, vylepšení a přeprodej nábytku IKEA. Vítězný tým Unicorn Hackers získal 2 500 eur. Porota ocenila dále 3 hackerské týmy, které získaly finanční ohodnocení, další týmy dostaly partnerské ceny.

Greenhack

Slavnostní vyhlášení vítězů se oproti samotnému hackathonu uskutečnilo fyzicky v prostorách H40 v Pražské tržnici. Porota tvořená odborníky a partnery udělila vítězství projektu s názvem Re-pair + Re-use + Re-sell, který řeší rovnou 3 problémy spojené s delší životností nábytku: jednoduchou opravu, druhotné použití a prodej použitého nábytku. „Naše aplikace umožní pomocí QR kódu identifikovat nábytek IKEA a zákazník poté může jednoduše objednat nebo si nechat vyrobit chybějící náhradní díly, načerpat nápady k vylepšení nábytku nebo nepotřebný nábytek prodat. Chceme zákazníky přirozeně naučit chovat se ekologicky zodpovědně, inspirovat k opravám nábytku a motivovat k prodloužení jeho trvanlivosti,“ řekl Tobiáš Vybíral z vítězného týmu Unicorn Hackers.

Porota ocenila tyto projekty:

  1. projekt Re-pair + Re-use + Re-sell týmu Unicorn Hackers, který vymyslel aplikaci pro delší životnost nábytku IKEA
  2. projekt BASF in your pocket týmu Best_BASF_app, který přišel s univerzálním řešením označování chemických sloučenin
  3. aplikace Nature Catcher – Vysočina týmu SUDs, která řeší problém nelegálních skládek a pomáhá zvyšovat počet turistů v kraji Vysočina a projekt Second life for bottles týmu Balance is Motion, který přišel s návrhy reklamních materiálů a tvárnic z pivních lahví
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze