V Praze startuje největší inovační akce GreenHack

V Praze startuje největší inovační akce GreenHack
Fotografie: unsplash.com
  • Dnes začíná největší inovační akce v Evropě
  • Cílem je posílit udržitelnost spotřebitelů stejně jako aktivity globálních firem
  • Přihlásilo se přes 200 inovátorů z Česka i celého světa
  • Porota vyhlásí vítěze v sobotu v prostorách H40 v Pražské tržnici

Ve dnech 11. a 12. června se v Praze uskuteční GreenHack, evropský inovační maraton, jehož cílem je posílit udržitelnost chování spotřebitelů stejně jako aktivity globálních firem. Dvě stě hackerů z Česka a dalších evropských zemí se během 36 hodin pokusí vyřešit velké celosvětové problémy spojené se změnou klimatu, nadměrnou spotřebou, nezodpovědnou výrobou a neefektivním řízením zdrojů. Akce se uskuteční on-line a završí ji slavnostní vyhlášení. Vítězné týmy si rozdělí 5 000 eur a řadu partnerských cen. Detaily jsou k dispozici na www.greenhack.eu.

GreenHack se koná pod záštitou Evropské komise v rámci evropského Zeleného týdne 2021. Jedná se o největší inovační akci na téma udržitelnosti v Evropě. Organizátoři vypsali společně s partnery celkem 11 výzev, jimž se budou účastníci věnovat: recyklace plechovek, úspora energií v budovách, druhý život nevratných lahví, udržitelné obaly dárkových předmětů, delší životnost nábytku, recyklace nádob s nebezpečnými látkami, uhlíkově neutrální stavebnictví, regulace tepla ve veřejných budovách, monitoring CO2 ve školách, provozovatel přenosové soustavy budoucnosti a platforma pro monitoring přírodního bohatství.

Akce potrvá od čtvrtka 10. června do soboty 12. června (čtvrtek je dobrovolný) virtuálně a završí se v sobotu v 18:30, kdy porota slavnostně vyhlásí vítěze v prostorách H40 v Pražské tržnici. Během konání akce jsou všem účastníkům k dispozici mentoři, kteří jim budou pomáhat a radit. Organizátoři připravili též několik praktických a zajímavých workshopů. Hlavní cena pro vítěze je 2 500 eur, druhý tým získá 1 500 eur a třetí 1 000 eur. Zajímavé ceny od partnerů jsou připraveny i pro další účastníky soutěže.

Mám radost, že se Praha díky největší inovační akci v regionu zapojila do evropského Zeleného týdne 2021. Akce GreenHack navíc představuje průsečík dvou témat, kterým se v Praze čím dál intenzivněji věnujeme, tedy inovace a ochrana klimatu. Zájem přihlášených účastníků svědčí o tom, že mladým lidem zaleží na osudu planety. Jsem zvědavý, jak se mladým inovátorům podaří pomocí technologií najít řešení palčivých problémů dneška, a držím jim palce,“ říká Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze