Fanoušci na koncertu Taylor Swift vyvolali aktivitu podobnou zemětřesení

Fanoušci na koncertu Taylor Swift vyvolali aktivitu podobnou zemětřesení
Fotografie: unsplash.com
  • Koncert vyvolalo seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně
  • Turné, které aktuálně probíhá, bude pokračovat až do příštího roku
  • Zpěvačka se podívá také do Evropy

Podle seismoložky Jackie Caplan-Auerbachové způsobili nadšení Swifties (jak se nazývají fanoušci Taylor Swift) během dvou večerů koncertů z turné s názvem Eras v Seattlu na Lumen Field seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně. Swiftovské zemětřesení odborníci přirovnávají k Beast Quake z roku 2011, kdy fanoušci týmu amerického fotbalu Seattlu Seahawks bouřili po působivém touchdownu běžícího beka Marshawna Lynche. Vyprodané koncerty v Seattlu Taylor Swift odehrála 22. a 23. července.

„Hlavní rozdíl je v délce trvání otřesů. Jásot po touchdownu trvá několik sekund, ale nakonec utichne. Je to mnohem náhodnější než na koncertě. U Taylor Swift jsem shromáždila asi 10 hodin dat, kde rytmus kontroloval chování. Hudba, reproduktory, rytmus. Všechna ta energie může vjet do země a otřást s ní,“ uvedla seismoložka pro cnn.com.

I zpěvačka si vystupování v Seattlu velice užila a na svých sociálních sítích svým fanouškům poděkovala. „Seattle, to byl opravdu jeden z mých nejoblíbenějších víkendů vůbec. Díky za všechno. Všechno to jásání, křik, skákání, tanec, zpěv z plných plic,“ uvedla na Twitteru.


„Návštěva koncertu Taylor v Seattlu se nepodobala ničemu, co jsem kdy zažila. Doslova jste cítili, jak se vám třese země pod nohama. Ještě teď mi zvoní v uších,“ podělila se o zážitek reportérka CNN, která se koncertu zúčastnila. The Eras Tour začalo 17. března 2023 a bude pokračovat až do příštího roku, konkrétně do 17. srpna 2024. V Evropě bude zpěvačka Taylor Swift vystupovat od 9. května do konce turné. Většina vstupenek na evropské koncerty byla vyprodaná hned po zahájení předprodeje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze