Nahlédněte do života slavným zpěvačkám

To nejlepší z Disney+
Nahlédněte do života slavným zpěvačkám
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • V minulých týdnech jsme vám představili mnoho snímků, které získaly cenu Oscar
  • Dnes se podíváme na dokumenty, které odkrývají život nejslavnějších zpěvaček
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes nahlédneme do života slavných zpěvaček. Podíváme se, jak vznikaly největší hity posledních let, ale také si jich několik poslechneme. Disney+ nahlédlo do života třem slavným zpěvačkám – Taylor Swift, Billie Eilish a Miley Cyrus.

Folklore: The Long Pond Studio Sessions

Americký dokumentární film, který natočila sama zpěvačka Taylor Swift. Byl natočen k příležitosti vydání alba Folklore. V dokumentu kromě zpěvačky můžeme vidět producenty alba Aarona Dessnera a Jacka Antonoffa. Představí se také Justin Vernon, který nazpíval s Taylor jednu píseň. Jedná se o čtvrtý snímek zpěvačky vydaný na streamovacích platformách. Dokument získal kladné hodnocení od diváků. Disney+ dokument uvedlo 25. listopadu 2020.

Na začátku dokumentu zpěvačka vypráví o tom, jak během pandemie napsala album, ale nechtěla jet nahrávat do cizího studia. Tak se rozhodla si udělat vlastní studio přímo doma. V

Zajímavosti

  • Long Pond Studio je izolované od okolí a nachází se v zalesněné oblasti v Hudson Valley v New Yorku.
  • Jedná se o první chvíle, kdy se zpěvačka s producenty sešla po několika měsících lockdownu.
  • Během dokumentu Taylor zazpívá všech 17 skladeb, které jsou na albu.

Na takové dokumenty se vždy ráda podívám. Baví mě sledovat život mých oblíbených herců, hereček nebo zpěváků a zpěvaček. A nemám tím na mysli neověřené informace, ale právě takové dokumenty.

Happier Than Ever: Milostný dopis věnovaný Los Angeles (Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles)

Americký koncertní snímek, který natočili režiséři Robert Rodriguez a Patrick Osborne. Billie Eilish během snímku zazpívá všech 16 skladeb z druhého studiového alba Happier Than Ever v amfiteátru Hollywood Bowl. Během vystoupení jíi doprovází několik hudebníků, včetně jejího bratra Finnease O'Connella. Kvůli pandemii koronaviru se celé vystoupení natáčelo bez publika. Dokument byl uveden na Disney+ 3. září 2021.

Snímek začíná animací, ve které je vyobrazená zpěvačka v nahrávacím studiu. Poté z něj odchází, sedá do auta a projíždí Los Angeles. Poté je střih do Hollywood Bowl, kde ve své skutečné podobě začíná zpívat první píseň z alba Happier Than Ever. Aby celé vystoupení nepůsobilo jednotvárně, připravili tvůrci ke každé písni jinou světelnou show. Během vystoupení zpívá písně buď sama, s orchestrem, sborem, nebo se svým bratrem.

Zajímavosti

  • Zpěvačka Billie Eilish si vypěstovala k městu Los Angeles tak hluboký vztah, že se rozhodla napsat album, které by toto pouto vyjadřovalo.
  • Nejvíce času na celém natáčení zabralo vytvořit animace zpěvačky.

Chcete zažít koncert Billie Eilish, ale nechcete letět až do Ameriky? Pusťte si tento úžasný dokumentární film, který vás na takový koncert přenese a vtáhne vás tak, že si budete připadat jako na opravdovém koncertě.

Miley Cyrus – Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)

Minulý týden v pátek vyšel na Disney+ dokumentární speciál k příležitosti vydání nejnovějšího, v pořadí už osmého, studiového alba zpěvačky Miley Cyrus s názvem Endless Summer Vacation. Speciál natočili režiséři Jacob Bixenman a Brendan Walter. Kromě zpěvačky během sledování uvidíme Rufuse Wainwrihta, který ji doprovází na klavír.

Celý speciál se odehrává ve slavném losangeleském domě, kde kdysi žil Frank Sinatra a kde Miley natočila slavný klip k písni Flowers. Během sledování zpěvačka zpívá písně z nejnovějšího alba Endless Summer Vacation. V pauzách divákům popisuje, co pro ni znamená nejnovější album, jak psala jednotlivé písně a spoustu dalších zajímavostí.

Zajímavosti

  • Miley Cyrus zazpívala také píseň The Climb, kterou složila v roce 2009 k filmu Hannah Montana.
  • Disney+ speciál vydal jen pár hodin po uvedení nového alba do prodeje.

Miley Cyrus je pro mnoho dívek vzorem a ikonou. Její nová píseň Flowers pobláznila celý svět. Tento speciál i nové album bude ještě slavit velký úspěch. Pokud máte tuto zpěvačku v oblibě, rozhodně si tento snímek nenechte ujít.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze