Film o Elonu Muskovi bude režírovat Darren Aronofsky

Film o Elonu Muskovi bude režírovat Darren Aronofsky
Fotografie: @elonmusk
  • Příběh kontroverzního technologického magnáta natočí Darren Aronofsky
  • Muskova se tato volba líbí
  • Scénář bude vycházet z dříve vydaného autorizovaného životopisu

Je zajímavou tradicí, že mnoho velikánů technologického průmyslu se ještě za svého života dočká zfilmování svého příběhu, nebo jeho zásadních okamžiků. Zatímco Bill Gates svým suchopárným přístupem přitahuje spíše tvůrce dokumentů, jeho konkurent a osobnostní opak Steve Jobs se dočkal hned několika dramatických snímků. A zapomenout nesmíme ani na Sociální síť a s ní spojené zlomové okamžiky kariéry Marka Zuckerberga.


Podle serveru variety.com seznam takto inspirovaných filmů rozšíří další výrazné jméno. A není to nikdo menší než Elon Musk. Jeho příběh začíná podobně jako u ostatních. Už od mládí ho to táhlo k počítačům, v relativně nízkém věku pak stál u zrodu společnosti PayPal, které se podařilo vyřešit problém mikroplateb v rychle se rozvíjejícím internetovém prostředí. V posledních letech je však zakladatel společností Tesla, SpaceX nebo Starlink vidět hlavně pro své kontroverzní chování. Samostatnou kapitolou jsou jeho zásahy do sociální sítě Twitter, kterou následně přejmenoval na X, a také ostré spory s názorovými oponenty.

Co a do jaké míry se ve filmu, který bude režírovat Darren Aronofsky, objeví, zatím není jasné. Jako hlavní zdroj ale bude sloužit autorizovaný životopis od Waltera Isaacsona, který vyšel v září. Isaacsonova kniha Steve Jobs byla již dříve adaptována do stejnojmenného filmu společnosti Universal z roku 2015, v němž si generálního ředitele společnosti Apple zahrál Michael Fassbender.

Podle zdrojů ze zákulisí se o práva ke knize přetahovala jak studia, tak filmaři, přičemž nakonec v nabídkové válce zvítězilo studio A24. Aronofsky, který naposledy režíroval loňského uchazeče o Oscara Velrybu s Brendanem Fraserem v hlavní roli, je známý svým surrealistickým filmovým stylem, který často obsahuje psychologické prvky. V minulosti natočil například filmy Requiem za sen (2000), Černá labuť (2010) a Matka! (2017). Za svou práci na filmu Černá labuť byl Aronofsky nominován na Oscara za nejlepší režii, zatímco Natalie Portmanová nakonec získala cenu pro nejlepší herečku. Možná ještě důležitější než filmové ceny je v tomto okamžiku fakt, že výběr režiséra ve svém příspěvku na sociální síti schvaluje sám Musk.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze