Filmy, které vám nedají spát

To nejlepší z Netflixu
Filmy, které vám nedají spát
Fotografie: Netflix
  • Ani dnes si neodpočineme od napínavých filmů
  • Podíváme se, jaké thrillery Netflix nabízí

Minulý týden jsme se podívali na výběr hororů. Pokud jste tento týden čekali pohodovější filmy, tak vás zklameme. V napínavém duchu ještě chvíli zůstaneme. Dnes se podíváme na thrillery v nabídce Netflixu.

Unforgettable

Americké drama, které režírovala Denise Di Novi, pro níž byl tento film režijním debutem. Scénář napsala Christina Hodson. Premiéra proběhla 21. dubna 2017. V hlavních rolích se představili Katherine Heigl, Rosario Dawson a Geoff Stults.

Tessa Connoverová (Katherine Heigl) velmi těžce nese, že se její bývalý manžel David (Geoff Stults) zasnoubil s Julií Banksovou (Rosario Dawson). Nyní má začít bydlet v jejím bývalém domě, ale bude i součástí života její dcery. Julie je šťastná a věří, že našla muže, který jí pomůže zapomenout na její nehezkou minulost. Tessa ale žárlí a udělá vše proto, aby Julii zničila život.

Zajímavosti

  • Představitelka Julie Rosaria Dawson měla na natáčení nahých scén dublérku.
  • Dalšími adeptkami na hlavní role byly Kate Hudson a Kerry Washington.

Katherine Heigl jsem měla zařazenou do žánru komedií, a tak mě velice překvapilo, když jsem poprvé viděla trailer na tento film. Myslím si, že jí tato role velice sedla a ukázala, že umí hrát i vážné postavy. Co se týče filmu celkově, je to napínavé drama, na které se dobře dívá a rozhodně neurazí.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Zmizení (Prisoners)

Thriller, který režíroval Denis Villeneuvec. Scénáře, který byl v roce 2009 zveřejněn na tzv. Blacklistu (seznam nejpopulárnějších nenatočených scénářů), se ujal Aaron Guzikowski. Film měl premiéru 20. září 2013 a získal dvě ocenění.

Velmi silný příběh nás zavede do rodiny Kellera Dovera (Hugh Jackman). Na Díkuvzdání se ztratí jeho malá dcera a její nejlepší kamarádka. Případ začne řešit detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který najde jednoho podezřelého (Paul Dano), ten je ale kvůli málo důkazům propuštěn. Otec ale udělá všechno pro záchranu svého dítěte, a tak se do hledání pustí sám.

Zajímavosti

  • Hugh Jackman se chtěl do role otce ztracené dcery opravdu vcítit a vědět, čím rodiče v takové chvíli procházejí. Před natáčením studoval skutečné případy unesených dětí.
  • Stejně tak se připravoval i Jake Gyllenhaal na roli detektiva. Zhlédl 100 hodin policejních záběrů z výslechů.
  • Ve filmu si měl zahrát i Leonardi DiCaprio, ten však z natáčení odstoupil.

Opravdu silný příběh, který je pro každého rodiče noční můrou. Atmosféra filmu vám nedovolí ani na vteřinu přestat sledovat obrazovku. Na hercích byla poznat velká příprava na jejich role a vyplatilo se.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Loft (The Loft)

Loft je remakem stejnojmenného belgického snímku z roku 2008, který v obou případech režíroval Erik Van Looy. O scénář se postaral Bart De Pauw. Film měl premiéru 30. ledna 2015.

Příběh nám ukáže pět mužů, kteří si pronajmou loft, do kterého si vodí ženy na milostné hrátky. Jejich skrýš se ale brzy promění v místo činu, když zde jeden z nich objeví tělo mrtvé ženy. Důvěra mezi nimi je rázem pryč, protože vrahem musí být jeden z nich.

Zajímavosti

  • Matthias Schoenaerts (Filip Willems) je jediný, který si zahrál v původním filmu z roku 2008.
  • Režisér tento film točil dokonce třikrát. Potřetí se jednalo o holandskou verzi, kterou měla režírovat Antoinette Beumer, ale nemohla kvůli dlouhé rekonvalescenci.

Verze z roku 2015 je pro mě první, takže chápu, že ti, kteří viděli Loft z roku 2005, moc překvapení nebudou. Ve filmu je mnoho zvratů, až je divák občas zmatený. Atmosféra ale není vůbec špatná.

Dabing: ano, české titulky: ne.

Krevní pouto (Hush)

Thriller režírovaný Jonathanem Darbym, který se podílel i na scénáři. Byl vydán 6. března 1998 a v hlavní roli se představila Gwyneth Paltrow s Jessicou Lange.

Mladá žena Helen (Gwyneth Paltrow) si vzala svého milujícího přítele Jacksona (Johnathon Schaech). Krátce po svatbě se rozhodnou strávit Vánoce na ranči, kde žije Jacksonova matka Martha (Jessica Lange). Po příjezdu jí oznámí radostnou novinu, že je Helen těhotná. Martha z té zprávy není tak nadšená, jak čekali. Martha svého syna miluje více, než je zdrávo a nehodlá se o něj s nikým dělat, natož s Helen.

Zajímavosti

  • Jessica Lange byla nominována na Zlatou malinu za nejhorší herečku.
  • Krevní pouto bylo prvním a posledním filmem režiséra Jonathana Darbyho.

Gwyneth Paltrow je mojí oblíbenou herečkou. Nejen její, ale i ostatní ženské role v tomto filmu jsou hrané na jedničku. Jde o starší thriller, jehož téma zaujme i dnešního diváka. Jessica Lange ztvárnila svou roli velmi dobře a v některých scénách z ní šel vážně strach. Nominaci na Zlatou malinu si určitě nezasloužila.

Dabing: ne, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze