Fujifilm představil hybridní fotoaparát Instax mini EVO

Fujifilm představil hybridní fotoaparát Instax mini EVO
Fotografie: Fujifilm
  • Nabízí rozšířené možnosti tisku, ukládání a sdílení snímků
  • Disponuje celkem 10 filtry objektivu a 10 filmovými efekty
  • V Česku začne prodávat 1. února 2022 za 4 999 Kč s DPH a bude dostupný v černo-stříbrném provedení
  • Na jedno nabití dokáže vytisknout až 100 snímků

Společnost Fujifilm představila hybridní fotoaparát Instax mini EVO v retro designu, který odkazuje na klasické analogové fotoaparáty. Novinka je top modelem v nabídce fotoaparátů Instax a navazuje na model Instax mini LiPlay, oproti němu ale přináší další vylepšené funkce a vyšší kvalitu tisku. Mini EVO umožňuje focení a okamžitý tisk klasických instantních fotek, které dokáže kombinovat s digitálními úpravami. Navíc nabízí rozšířené možnosti tisku, ukládání a sdílení snímků. Instax mini EVO disponuje celkem 10 filtry objektivu a 10 filmovými efekty. Celkem lze proto využít až 100 různých kombinací efektů.

Instax mini EVO

Fotky můžete jednoduše ihned vytisknout nebo odeslat do připojeného mobilního zařízení a tam je upravovat pomocí aplikace Instax mini EVO. Hybridní fotoaparát Instax mini EVO se v Česku začne prodávat 1. února 2022 za 4 999 Kč s DPH a bude dostupný v černo-stříbrném provedení. Mini EVO je prvním fotoaparátem Instax s páčkou, která spouští tisk; voličem objektivu a voličem filmu. Tyto ovladače umožňují vybrat si pohodlně nejrůznější fotografické efekty. Na prstenci objektivu si nastavíte jeden z 10 filtrů objektivu, na otočném přepínači vedle zadního displeje zase jeden z 10 filmových efektů. Libovolnou kombinací těchto dvou typů efektů získáte až 100 různých fotoefektů.

Instax mini EVO

Oproti předchůdcům se může Instax mini EVO pochlubit vyšší kvalitou tisku. Vybírat navíc můžete ze dvou různých režimů tisku. Režim Instax Rich zvýrazní teplé tóny, aby měla fotografie syté barvy, zatímco režim Instax Natural klade důraz na přirozené tóny snímku. Mini Evo má na zadním panelu 3" LCD displej, takže můžete fotografovat a zároveň naživo kontrolovat náhled a vybírat snímky k tisku.

Po propojení fotoaparátu s vaším smartphonem pomocí Bluetooth se vám otevírají nové funkce a bohaté možnosti pro úpravu fotek. Funkce „DIRECT PRINT“ změní váš fotoaparát v tiskárnu fotek, které máte uložené v mobilu. Funkce „SAVE PRINTED IMAGES“ uloží snímky, které jste vytisknuli foťákem mini EVO, do vašeho smartphonu jako digitální fotku ozdobenou Instax rámečkem. Váš smartphone lze s pomocí aplikace použít i jako dálkovou spoušť fotoaparátu Instax.

Instax mini EVO

Tělo evokuje klasický design analogových fotoaparátů minulého století. Páčka pro spuštění tisku, volič objektivu a volič filmu chtějí vyvolat retro dojem, což umocňují i zvuky, které ovládací prvky vydávají. Novinka se snadnou obsluhou umožňuje tisknout vzpomínky ze smartphonů s Androidem nebo iOS v řádu sekund. Na jedno nabití dokáže mini EVO vytisknout až 100 snímků a tisk jedné fotky zabere pouhých 16 sekund.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze