Google začal blokovat placení pomocí Wear OS hodinek v nepodporovaných zemích

28
Google začal blokovat placení pomocí Wear OS hodinek v nepodporovaných zemích
Fotografie: Martin Pultzner, fzone.cz
  • I když platby Wear OS hodinkami s NFC nebyly oficiálně podporované, fungovaly
  • Nyní Google službu natvrdo zablokoval, jak jsme si sami ověřili
  • Podrobnosti zjišťujeme

Google Pay v našich zemích funguje už nějakou dobu bez problémů, jako poslední se přidala Česká spořitelna. Avšak má to jeden háček: vlastníte-li chytré hodinky s Wear OS a NFC a chtěli byste zaplatit s nimi, pak to podle Googlu oficiálně nejde, protože Česká republika nepatří mezi podporované země.

Nicméně tento stav se dal bez problémů obejít. Sice to nebylo pohodlné, protože jste museli nejdříve v Obchodě Play povolit aplikaci Google Pay (ta se po čase zase automaticky deaktivuje), ale pak jste mohli bez problémů platit. Sami jsme si několikrát vyzkoušeli, že všechno funguje bez problémů.

Google Pay

Nyní ale s chytrými hodinkami nezaplatíte. Jak si všimli diskutující na serveru reddit.com a jak potvrzuje i naše zkušenost, při pokusu o spuštění aplikace v hodinkách dostanete jen strohou hlášku, že služba není v této zemi k dispozici.

Požádali jsme o oficiální vyjádření. Jakmile jej obdržíme, článek o nové informace doplníme.

Stáhnout Google Pay

Google Play

Diskuze ke článku
Carda
Ti hajzlové no tak nic a to jsem nad hodinkami už přemýšlel tak aspoň ušetřím pár tisíc.
Vojtěch
Ano, opět se ukazuje, že významem naše země patří někam na Kavkaz.
Marcel
Google Pay omezil podporu Google Pay na hodinkách již nejpozději začátkem 2018. Viz seznam podporovaných zemí na https://support.google.com/pay/answer/7643998
Ano, na staré verzi systému to lze obejít, ale na aktuálním Wear OS H již nikoli. Wear OS H tu je již od konce minulého roku (kde se Google Pay takto chová), takže nazývat tuto změnu "nyní" je trochu mimo.
T
Tohle omezeni fakt nechapu .... je to asi jako samsung pay, patrne jedina aplikace (pokud nekdo vi o jine, rad se necham poucit), ktera podporuje barcode beam, cili na note9 senzor, ktery dokaze oblbnout i laserovy skener, aby nacetl z mobilu carovy kod ..... jinak je ten senzor zcela nepouzitelny ..... je to asi jako se senzorem krevniho tlaku, kterym note9 taky disponuje!!! Ale ktery funguje jen v jedne aplikaci "My BP Lab", ktera opet neni v CR dostupna!!! Nastesti, ji lze nainstalovat z APK a narozdil od samsung pay, dokonce na uzemi CR funguje ..... je to furt stejna pisnicka jako treba s tim, ze note9 umi nahravat telefonni hovory jen v indii a pakistanu, jinde je to blokovane atd atd .... kdy uz se konecne na ty regionalni omeeni jako u DVD vyserou?!?!?!??!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze