Google chystá svůj vlastní chytrý displej. Představí se v říjnu

Google chystá svůj vlastní chytrý displej. Představí se v říjnu
  • Chytrý displej od Googlu bude doplňkem pro již známého Asistenta
  • Představit by se mohl na plánované akci 9. října
  • Jmenovat se má Google Home Hub

V současné době patří Google mezi největší hráče na poli chytrých reproduktorů, které plně využívají služeb Google Asistenta. V tomto segmentu se však již můžeme setkat i s doplňujícími displeji a Google nehodlá zůstat pozadu. Aktuálně tak unikla podoba nového chytrého zařízení, které kombinuje velký reproduktor s displejem. Ten by měl mít úhlopříčku 7 palců, avšak nepůjde jen o další obyčejný tablet, což naznačuje i název Google Home Hub.

Google Home Hub

Na této platformě bude pracovat výhradně Google Asistent, tudíž nebudete moci například instalovat a spouštět aplikace. Základem bude opět hlasová konverzace mezi uživatelem a samotným asistentem. Oproti dnes pomalu běžným reproduktorům tu však bude moci být hlas doprovázen i obrazem. Pakliže například vaši domácnost propojíte s bezpečnostními kamerami Nest, budete moci získat skrze chytrý displej Googlu aktuální záběr. Totéž by mělo platit v případě, kdy budete chtít přehrát něco z YouTubu, k čemuž bude moci displej opět posloužit. Často žádaná informace týkající se předpovědi počasí bude doplněna o další informace na displeji. Ostatní funkce mají být totožné s reproduktory řady Google Home.

Google Home Hub

Konektivitu tohoto chytrého zařízení má zajišťovat Wi-Fi a Bluetooth. Unikla též informace o hmotnosti, která se zastaví na 480 gramech. Překvapivě však zcela chybí jakákoliv kamerka.

Google si je zřejmě jistý úspěchem, neboť se spekuluje, že v první vlně hodlá dodat 3 milióny kusů Home Hubu. Cena by se měla pohybovat kolem 149 dolarů, což jsou v přepočtu 4 tisíce korun. K představení by mělo dojít 9. října, kdy Google pořádá velkou tiskovou konferenci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze