Google ukázal nový Nest Doorbell, rychlejší Wi-Fi router a lepší aplikaci Home

Google ukázal nový Nest Doorbell, rychlejší Wi-Fi router a lepší aplikaci Home
Fotografie: Google
  • Nový router nabídne standard 6E, jednoduché nastavení a správu
  • Zvonek druhé generace má lepší kameru a paměť pro případ výpadku Wi-Fi
  • Aplikace Home přinese podporu standardu Matter a lepší možnosti personalizace

Google chystá velkou akci na čtvrtek, přičemž jejich hlavní náplní bude představení nových Pixelů 7. Ještě dříve však bez velkého rozruchu zveřejnil na svém blogu další produkty: Nest Doorbell 2. generace a také přepracovanou aplikaci Home společně s rychlým 6E routerem.

Do nabídky hardwaru Googlu se tak dostane bezdrátový router Nest WiFi Pro s podporou Wi-Fi 6E. Písmeno E je zkratkou pro „extended“, což je odkaz na nové 6GHz rádiové pásmo, které slibuje až dvakrát vyšší rychlost než standardní Wi-Fi 6. Kromě toho má být hlavním tahákem jednoduchost nastavení a následné správy domácí bezdrátové sítě. Postačí jen stáhnout vylepšenou aplikaci Home a nechat se vést průvodcem. Údajně má být hotovo za pár minut a po nastavení může aplikace spustit testy rychlosti, sdílet hesla a pokračovat v monitorování sítě kvůli případným problémům. Systém vás upozorní, pokud se objeví něco jako problém s připojením, a bude vás provázet procesem směřujícím k jeho vyřešení. K dispozici je také řada funkcí vhodných pro rodiny, včetně blokování obsahu a plánování Wi-Fi pro děti.

Router je vyroben z 60 % z recyklovaného materiálu a dodává se ve čtyřech pastelových barvách. Jeden kus stojí 200 dolarů, dvoubalení 300 dolarů a tříbalení 400 dolarů (asi 6, 9 a 12 tisíc korun s českou daní). Jedná se totiž o „mesh systém“, který slouží k pokrývání větších budov. Balení se třemi jednotkami zvládne pokrytí až 550 čtverečních metrů.

Nest Doorbell

K dispozici je také nová verze zvonku Nest Doorbell. Drátový produkt druhé generace ukládá hodinu důležitých událostí lokálně pro případ výpadku Wi-Fi. Kamera byla vylepšena o podporu HDR pro různé světelné podmínky. Cena začíná na 180 dolarech, tedy asi 5 500 korunách s daní.

Společně s novým hardwarem dorazí i odkládaná aktualizace aplikace Home. Nová aplikace obsahuje rychlé párování Matter, které přijde jako aktualizace do firemních chytrých reproduktorů, displejů a starších routerů. Novinkou má být také více personalizované zobrazení oblíbených položek a širší možností automatických akcí. Po uvedení hodinek Pixel Watch přijde aktualizace také pro verzi aplikace pro operační systém Wear OS.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze