HBO Max končí. Od 21. května jej nahradí služba Max i v ČR

HBO Max končí. Od 21. května jej nahradí služba Max i v ČR
Fotografie: HBO Max
  • Dojde k výraznému navýšení titulů, se zaměřením na dokumenty a sport
  • Současní uživatelé automaticky přejdou na novou službu
  • V ČR se prozatím nepočítá s tarifem s reklamou

V rámci streamovacích služeb nás letos na jaře čeká další velký krok. Dojde totiž k očekávané změně z HBO Max pouze na Max. Toto „překlopení“ už má třeba trh v USA za sebou a letos přichází řada na Evropu. Společnost oficiálně oznámila, že čeští uživatelé se velké proměny dočkají 21. května 2024.

Jaké změny očekávat?

Nabídka staronové služby Max by se v základu neměla měnit, avšak přibude spousta nových titulů. Vybírat budete moci seriály i filmy od Warner Bros., animáky z Cartoon Network a superhrdiny od DC. Navrch přibude rozsáhlá videotéka od Discovery+, což značí různé dokumentární série, přičemž společnost zdůrazňuje například dnes oblíbený žánr true crime. Dále se Max zaměřuje i na sport, včetně živých přenosů. Již nyní je potvrzeno, že všichni uživatelé získají kompletní přístup k přenosům z Letních olympijských her 2024 v Paříži.


Používám HBO Max, co bude dále?

Pakliže v současné době využíváte HBO Max, nebudete se muset zřejmě o nic starat. Automaticky budete převedeni do nové služby, včetně přihlašovacích údajů a historie sledování. V nejhorším případě budete muset možná jen stáhnout do vašeho zařízení novou aplikaci.

Max

Jaká bude cena?

Mrzutou zprávou zůstává, že se služba prozatím neobtěžovala zveřejnit ceník pro český trh. Dle informací severu lupa.cz, bude Max nabízet tři různé tarify. Základní Basic bude prošpikován reklamou, avšak s ním se u nás minimálně zpočátku vůbec nesetkáme. Základem tak bude tarif Standard bez reklam, který nabídne maximálně Full HD kvalita a sledování na dvou zařízeních současně. Doplňme, že tento tarif bude horší, než co nabízí v současnosti HBO Max. Vrcholnou volbou bude tarif Premium se 4K kvalitou a sledování na čtyřech zařízeních současně. Ke každému tarifu bude možné přidat balíček Sport s exkluzivními přenosy a třeba i lineárními televizními kanály Eurosport 1 a Eurosport 2.

Jelikož prozatím neznáme ceny, můžeme vzpomenout, kolik stojí HBO Max nyní. Měsíční paušál jediného nabízeného tarifu vychází na 199 Kč, při roční platbě je to 1 590 Kč, tedy 132,50 Kč. Tuto částku mimochodem platí také všichni, kteří službu využívají od počátku a mají tak zvýhodněnou nabídku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze