Temný případ: Noční krajina překonal ve sledovanosti první řadu

Temný případ: Noční krajina překonal ve sledovanosti první řadu
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Na každý díl se dívá v průměru 12,7 milionu diváků
  • HBO měří sledovanost prvních 90 dní od premiéry
  • 19. února bude premiéra posledního šestého dílu

HBO Max už pět týdnů vysílá nejnovější sérii Temného případu, který má tentokrát podnázev Noční krajina. V hlavní roli můžete vidět Jodie Foster a Kali Reis jako dvě detektivky, které vyšetřují případ. Podle hollywoodreporter.com má tato série od své premiéry v průměru 12,7 milionu diváků, a to na všech platformách. Toto číslo tak předčilo první sérii, která byla doposud nejoblíbenější se svými 11,9 miliony diváky.

HBO měří sledovanost 90 dní po premiéře, přičemž většina sledujících je ze streamovací platformy HBO Max. Z televizního vysílání si první čtyři epizody pustilo průměrně 642 000 diváků. Pokud bychom srovnali sledovanost s první řadou, tak u ní byl počet televizních diváků 2,6 milionu. Je to však logické, jelikož v té době nemělo HBO (nyní HBO Max) takový počet předplatitelů, a i omezenou dostupnost streamování.

Temný případ: Noční krajina se tak co do sledovanosti dá srovnávat s úspěšným seriálem Bílý Lotos (The White Lotus), na který se dívalo průměrně 10,1 milionu diváků až do posledního dílu a Boj o moc, jehož poslední řadu sledovalo v průměru 8,7 milionu diváků. Před námi už je jen poslední díl, který vyjde 19. února na HBO Max. Každý díl však co do délky odpovídá spíše filmu.


Poslední díl se lehce odchýlí od původního řešení případu umrzlých mužů a děj se zaměří spíše na to, co kdo ví a kdo co tají. Policejní nováček Peter Prior (Finn Bennett), který s vyšetřováním pomáhá, se ocitne v situaci, kdy se bude muset rozhodnout, zda nechá svého otce, aby zastřelil Liz Danversovou, nebo on zastřelí jeho. Pak taky nastane další problém – jak se zbavit těla? „Pamatuji si, že jsem poprvé viděl finále a propukl v pláč, protože jsem byl tak hrdý na to, co jsme vytvořili, ale také proto, že ten konec je prostě tak krásný. Je to moje nejoblíbenější epizoda. Nemůžu se dočkat, až to všichni uvidí,“ uvedl pro hollywoodreporter.com Bennett.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze