Ekonomika kvůli koronaviru stagnuje, výrobci herních konzolí ale zažívají žně

Ekonomika kvůli koronaviru stagnuje, výrobci herních konzolí ale zažívají žně
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fzone.cz
  • V Austrálii a Velké Británii vzrostly prodeje herních konzolí o více než 240 %
  • Letos se dostanou na trh také konzole Xbox Series X a PlayStation 5

Většina států zasažených koronavirem nařídila svým občanům zůstat doma a vycházet ven pouze v nejnutnějších případech. Důsledkem toho tráví občané nezvykle velké množství času ve svých domovech. Jedním ze způsobu, jak si čekání na lepší zítřky ukrátit, je hraní videoher.

Podle analytiků z GamesIndustry.biz má v tomto ohledu koronavirus velmi „příznivý“ dopad na výrobce herních konzolí. Pouze během týdne mezi 16. a 22. březnem vzrostly prodeje herních konzolí v 17 analyzovaných oblastech o 155 % na 259 169 kusů. Růst zaznamenaly všechny tři hlavní videoherní konzole, tedy PlayStation 4, Xbox One, ale i Nintendo Switch. Pokud bychom se měli zaměřit na jednotlivé země, tak v Itálii vzrostly prodeje během prvního týdne karantény o 84 %, ve Španělsku pak o 66,1 % v průběhu prvních dvou týdnů od vyhlášení karantény. Ve Francii se prodeje konzolí zvýšily o 140,6 % a v Austrálii a Velké Británii v obou dvou případech o více než 240 %.

Opravdové žně pro výrobce herních konzolí navíc přichází před začátkem prodeje Xbox Series X a PlayStation 5. Jaký bude mít dopad koronavirus na datum představení, cenu a dostupnost nových konzolí však zatím nevíme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze