Holčičí filmy

To nejlepší z Netflixu
Holčičí filmy
Fotografie: Netflix
  • Po pár týdnech dnes věnujeme náš díl opět ženám a dívkám
  • Podíváme se na filmy, které právě vám Netflix nabízí

Dnes dáme přednost ženám. Připravili jsme si několik filmů, které mají pro ženy zvláštní význam. Vrací se k nim, když potřebují na malou chvíli zapomenout na realitu.

Deník Bridget Jonesové (Bridget Jones's Diary)

Britskou komedii natočila režisérka Sharon Maguire podle stejnojmenné knihy spisovatelky Helen Fieldingové. Kniha vznikla již v roce 1996, film pak měl premiéru 13. dubna 2001. Volné pokračování Bridget Jonesová: S rozumem v koncích bylo uvedeno do kin v roce 2004. O jedenáct let později se začal natáčet třetí díl s názvem Dítě Bridget Jonesové, které mělo premiéru 5. října 2016.

Renée Zellweger v tomto filmu ztvárnila nevyrovnanou třicátnici, která si dala několik předsevzetí – zhubne, najde si hodného přítele a přestane kouřit. K tomu všemu si koupila deník, do kterého si bude psát všechny svoje „úspěchy“. Prvním z nich je, že se zamilovala do svého šéfa. Bohužel po krátké chvilce zjistí, že to není zase taková láska, jak si myslela.

Zajímavosti

  • Herečka filmu obětovala více, než si myslíme. Jak hodně lidí ví, musela kvůli roli přibrat 10 kg. Bohužel se to nelíbilo jejímu tehdejšímu příteli a rozešel se s ní. Možná neměl hledat tak unáhleně, Renée po skončení natáčení zhubla 20 kg.
  • Nepřemýšleli jste někdy nad tím, jak herečka zvládala kouřit jednu cigaretu za druhou? Pravdou je, že Renée kouřila vonný tabák z bylinek.

Kdo by neznal Bridget Jonesovou? Pro mě to není obyčejná romantická komedie. Rennée zahrála svoji roli skvěle. Dokázala se vcítit do spousty divaček. Každá z nás alespoň jednou za život řešila stejné problémy jako ona. A aspoň na malou chvíli nás film odvede od našich každodenních starostí. I když film známe nazpaměť, sledujeme ho jako poprvé.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Jíst, meditovat, milovat (Eat Pray Love)

Další z krásných filmů, který byl natočen podle stejnojmenné knihy autorky Elizabeth Gilbertové. Režie i scénáře se ujal Ryan Murphy. Premiéru měl snímek 14. října 2010.

Další skvělá herečka v hlavní roli, tentokrát Julia Roberts, která se vydá poznávat krásy světa. Díky tomu se pokusí najít své pravé já. Nejdříve se vydává do Itálie, kde se učí mít radost z jídla. Dále do Indie, kde poznává sílu modliteb a meditací. A nakonec na Bali, kde úplně nečekaně najde pokoj v duši a lásku.

Zajímavosti

  • I Julia Roberts musela kvůli filmu přibrat. Kvůli scéně, ve které se snaží si zapnout kalhoty, musela nabrat 5 kg.
  • Knižní předlohy se v USA prodalo 6,2 milionů výtisků. Kniha byla přeložena do 40 jazyků.
  • Díky natáčení se herečka sama začala věnovat hinduismu.

Krásný film, který vás přiměje k zamyšlení. Díky němu můžete s herečkou putovat po světě a přicházet na životní otázky. Není váš život momentálně úplně podle vašich představ (zvláště v době pandemie), pusťte si tento film.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Feel the Beat

Abychom se nebavili jen o známých filmech, podíváme se i na jeden z dílny Netflixu. Feel the Beat byl uveden 19. června 2020. Částečně dramatický, částečně komediální film režírovala Elissa Down. V tomto případě nesmím zapomenout zmínit neuvěřitelně krásnou hlavní hrdinku April, kterou ztvárnila Sofia Carson.

Příběh je o egocentrické a ambiciózní tanečnici, která se dostala do konkurzu na Broadway. Bohužel v ten den pokazila všechno, co se dalo, včetně samotného konkurzu. Poté jí ale nezbyde nic jiného, než se vrátit domů. Znechucená a smutná se vrátila domů, kam si myslela, že už se nikdy nepodívá. V tu chvíli jí svitla malá jiskra naděje. Skupina tanečnic z taneční školy, kam jako malá také chodila, má možnost zúčastnit se taneční soutěže. V porotě bude sedět její jediná naděje na návrat na Broadway. Postupem času si ale začne uvědomovat, že jsou na světě daleko důležitější věci, než je kariéra.

Zajímavosti

  • I když se to nezdá, film byl převážně natáčen v Torontu.
  • Herečka se v tomto filmu cítila jako doma, protože tanci se věnuje už od svých tří let.

Pohodový film, o kterém si budete myslet, že je naprosto předvídatelný. I přesto se ale najde pár citlivých momentů, které vás svým způsobem zasáhnou. Tento film vám opět připomene, že každá žena je silná a umí tvrdě dřít pro to, co chce.

Dabing: ano, české titulky: ano.

LOL (LOL(a))

Režisérka Lisa Azuelos se rozhodla natočit na základě původního francouzského filmu LOL (Laughing Out Loud) z roku 2009 americký remake LOL, který měl premiéru 4. května 2012. Herečka Miley Cyrus za roli ve filmu dostala dvě ocenění.

Příběh se zaměří na středoškolačku Lolu, která má jako každá dospívající dívka problémy s láskou, rodiči i přáteli. Po prázdninách se se svými kamarádkami vrací do školy, tam ji při první příležitosti její přítel oznámí, že jí podvedl a že se s ní rozchází. To Lola nevezme zrovna dobře a jako všechno, co se jí v životě přihodilo, napíše si to do svého deníku. S takovými problémy se ale nesvěřuje svojí matce. Ta jednoho dne hledá v jejím pokoji svůj svetr, místo něho ale nejde Loly deník a celý si ho přečte.

Zajímavosti

  • Promítání filmu bylo povoleno pouze ve 23 zemích.
  • Douglas Booth (Kyle) se musel kvůli své roli naučit hrát na kytaru.
  • Miley Cyrus (Lola) si díky filmu splnila velký sen zahrát si společně s Demi Moore (Anne).

LOL sklidil spoustu kritiky. Když se podíváte na internet na jeho hodnocení, není moc dobré. Já jsem ale jednou z mnoha, která na film nedá dopustit. Každá holka nebo žena má svůj film, který si pouští na špatnou nálada. Můj je právě tento. Když se cítím smutná nebo mám pocit, že nevím, co dělat s životem, pustím si ho. Je to přesně ten film, který vám pomůže aspoň na hodinu a půl se úplně odreagovat.

Dabing: ano, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze