Honeywell v Brně otevřel centrum pro vývoj skladových řešení nové generace

Honeywell v Brně otevřel centrum pro vývoj skladových řešení nové generace
Fotografie: Honeywell
  • Zákazníci očekávají stále rychlejší doručení objednaného zboží
  • Speciální laboratoř má pomoci řešit výzvy spojené s logistikou

Společnost Honeywell ve svém areálu v Brně otevřela nové výzkumné a vývojové centrum pro pokročilé logistické technologie. Vyvíjené technologie budou skladovým a logistickým společnostem v celé Evropě pomáhat zlepšit jejich dodavatelské řetězce a posílit přesnost, efektivitu a průchodnost balíků.

Honeywell Brno

V zařízení budou inženýři společnosti Honeywell vyvíjet skladová řešení nové generace včetně inteligentních dopravníkových systémů, robotiky, automatických skladovacích a vyskladňovacích systémů, třídicích systémů, paletizátorů a pokročilých vychystávacích technologií ovládaných hlasovými a světelnými příkazy.

V celé Evropě existuje velká poptávka po rychlých a vysoce přesných dodávkách zboží. Je způsobena chováním při online nakupování a postpandemickým boomem. Ale zatímco spotřebitelé nyní chtějí doručení do druhého dne nebo dokonce ještě tentýž den, dostat balíček z místa objednávky do místa dodání za méně než 24 hodin vyžaduje nesmírně složitý a pokročilý dodavatelský řetězec,“ vysvětluje Ivo Veverka, vedoucí manažer nového centra. „Automatizační technologie jsou klíčem, který může evropskému logistickému sektoru umožnit růst. Prostřednictvím naší nové laboratoře můžeme zde v České republice tato řešení poprvé otestovat a předvést našim evropským zákazníkům.

60 ze 100 nejlepších světových maloobchodníků spoléhá na automatizovaná řešení Honeywell.

Laboratoř o rozloze 6 000 m2, tedy zhruba o velikosti fotbalového hřiště, se nachází v prostorách Honeywell Technology Solutions v Brně. V tomto areálu v současnosti více než tisíc vědců a inženýrů pracuje na inovacích, které řeší zásadní výzvy v mnoha klíčových evropských sektorech – od logistiky přes letectví až po průmyslovou bezpečnost.

Honeywell Brno

Na trhu, kde rychlost a přesnost dodávky rozhoduje o konkurenční výhodě, se 60 ze 100 nejlepších světových maloobchodníků a 50 ze 100 nejlepších maloobchodníků v elektronickém obchodě již dnes spoléhá na automatizovaná řešení společnosti Honeywell pro manipulaci s materiálem. Nové centrum usnadní evropským zákazníkům, aby se přesvědčili o přínosu technologií Honeywell pro jejich vlastní regionální dodavatelské řetězce.

Honeywell nové zařízení otevírá ve dvou etapách. Zahájená první fáze obsahuje pokročilý řídicí software a dvě předváděcí linky. Ty zahrnují dopravníky a třídicí systém, který zákazníkům ukáže, jak lze zboží rychle a přesně přesouvat ve skladu pomocí počítače. Druhá fáze bude zahrnovat technologii smyčkového třídění nové generace Honeywell a pokročilou robotiku. Toto řešení dokáže pomocí strojů a řídicích technologií Honeywell provádět vysokorychlostní třídění zásilek s různým způsobem balení. Budou zde také probíhat školení zákazníků k instalaci a uvedení do provozu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze