Moonwalkers X jsou vylepšenou verzí „sedmimílových bot“ pro firmy

Moonwalkers X jsou vylepšenou verzí „sedmimílových bot“ pro firmy
Fotografie: Shift Robotics
  • Boty kombinují chůzi a jízdu po malých kolech
  • Jejich vylepšená verze pro podniky by mohla zdvihnout produktivitu až na dvojnásobek
  • Základní verze je dostupná i široké veřejnosti, cenou však nepotěší

V létě se představil projekt Moonwalkers ještě jako crowdfundigová kampaň, která chtěla na trh dostat opravdu futuristické boty s nemalým cílem, a to změnit způsob, jakým chodíme. Kříženec velkých sandálů navlékaných na vlastní boty a kolečkových bruslí měl svým uživatelům umožnit dosáhnout rychlosti běhu, přičemž by při něm vynaložili méně námahy než při běžné chůzi.

Jakkoli divoký se tento nápad mohl zdát, nakonec vybral dost peněz na rozjezd výroby. A na letošním veletrhu CES se představila vylepšený verze bot s názvem Monnwalkers X. Co tedy boty od Shift Robotics nabízejí ve srovnání se základem?

Už video z představení ukazuje, že boty míří hlavně na firmy. A hlavně pak na ty, jejichž zaměstnanci musejí hodně chodit. Typickým příkladem je sklad, kde kompletace jednotlivých zakázek může znamenat pro člověka desítky tisíc kroků během jedné pracovní směny. Tyto boty se tak mohou postarat až o dvojnásobné zvýšení jejich produktivity.

Po hardwarové stránce byl přepracován motor, rám i samotná kola, která dostala tlumení nárazů. Výsledkem těchto úprav bylo výrazné snížení hmotnosti. Společně s tím byl na základě zpětné vazby uživatelů přepracován řídící software a další detaily.

Toto všechno si prozatím užijí jen zaměstnanci firem, kteří se s Shift Robotics dohodnou na individuálních dodávkách, které by měly probíhat přibližně od poloviny roku. Pro individuální zájemce je tu stále starší verze, která však přijde zájemce z Česka na více než 30 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze