Sony oznámilo dostupnost a ceny televizorů AF9 OLED a ZF9 LCD 4K HDR

Sony oznámilo dostupnost a ceny televizorů AF9 OLED a ZF9 LCD 4K HDR
  • Televizory AF9 a ZF9 z řady MASTER Series představilo Sony před pár týdny
  • Oba modely nabídnou špičkové panely s HDR a inovované technologie
  • Dnes se dozvídáme informace o oficiální dostupnosti

Před pár týdny Sony představilo nové televizory, konkrétně model AF9 OLED a ZF9 LCD s HDR technologií. Obě novinky se pyšní skvělým obrazem a samozřejmě i specifikacemi. Název řady MASTER Series, kam novinky od Sony spadají, si Sony vyhrazuje výlučně pro svoje modely televizorů s nejvyšší obrazovou kvalitou. Cílem Sony bylo vytvořit televizor, který bude schopen reprodukovat obraz natolik věrně, aby dokázal plně zprostředkovat záměr autora. Proto série MASTER Series přináší obrazovou kvalitu, která se blíží úrovni profesionálních monitorů ve filmovém studiu.

Modely AF9 i ZF9 ze série MASTER Series jsou proto vybaveny nově vyvinutým obrazovým procesorem nové generace X1 Ultimate. Původní generaci procesoru jsme otestovali i v rámci recenze Sony Bravia AF8. Obrazový procesor X1 Ultimate umí inteligentně detekovat a analyzovat každý objekt v záběru pomocí nové technologie Object-based Super Resolution, která zajišťuje výjimečnou přesnost a detaily. Zásadního přepracování se dočkal také objektově orientovaný HDR remaster, který nyní umožňuje remasterování každého objektu zvlášť. Díky tomu přináší lepší hloubku i přesnost zobrazení textury a celkově realističtější obraz.

Sony ZF9 LCD 4K HDR

Sony v současnosti spolupracuje se společností Netflix, díky čemuž mají modely MASTER Series režim „Netflix Calibrated Mode”. Tato unikátní funkce byla speciálně vyvinuta, aby přinášela stejnou kvalitu obrazu jako ve filmovém studiu a uchovala kreativní vizi a záměr autora.

Obě modelové řady – AF9 i ZF9 – mají operační systém Android TV, který umožní poznávat svět filmů, hudby, fotografií, her, aplikací a mnoho dalšího.

Sony AF9 OLED 4K HDR

Televizor Sony AF9 OLED bude nabízen ve dvou velikostech: 55 a 65 palců. Model je vybaven OLED displejem s ovladačem Pixel Contrast Booster a obrazovým procesorem X1 Ultimate, který zajišťuje špičkový divácký zážitek v kvalitě 4K HDR. Novinka nabídne vylepšenou technologii šíření zvuku Acoustic Surface Audio+, zvuk se tedy opět šíří přímo z panelu a ne ze separátních reproduktorů. Stejně jako u modelu A1 nabídne i nová AF9 speciální stojan, který televizor podpírá. Designově se právě nejvíce blíží modelu A1, který jsme pro vás již otestovali.

Televizor Sony ZF9 LCD bude také nabízen ve dvou velikostech, konkrétně 65 a 75 palců. I ten je vybaven vylepšeným obrazovým procesorem X1 Ultimate, zaujme rovněž technologie X-Wide Angle, která minimalizuje barevné posuny při sledování televize ze strany. I když je ZF9 věrný technologii LCD, oba modely jsou vlajkovými loděmi společnosti Sony, kdy ZF9 slouží jako alternativa pro ty, kterým vlastnosti OLED panelů nevyhovují.

Obě novinky budou k dispozici na evropském trhu hned od září, v České republice pak v průběhu podzimu. Menší varianta AF9 vyjde na 77 999 Kč, 65palcová varianta poté na 103 999 Kč. LCD Sony ZF9 pořídíte za částku 77 999 Kč, respektive za 129 999 Kč v případě 75palcové verze.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze