Hudební filmy

To nejlepší z Netflixu
Hudební filmy
Fotografie: Netflix
  • Pojďme se dnes odreagovat u muzikálů a hudebních filmů
  • Vybrali jsme pro vás ty nejlepší, které má Netflix v nabídce

Pojďme se trochu odreagovat u hudebních filmů. Poslechnout si milé písničky a podívat se na různá taneční vystoupení. Toto je náš výběr hudebních a muzikálových filmů z Netflixu.

Eurovize: Příběh skupiny Fire Saga (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga)

Hudební komedie, kterou režíroval David Dobkin. O scénář se postarali Will Ferrell a Andrew Steele. Ve filmu se objevili i někteří z účastníků a výherců soutěže Eurovision Song Contest. Původně byla plánovaná premiéra na Netflixu v květnu roku 2020, kdy se ve stejnou dobu měla konat i Eurovize, ale kvůli pandemii koronaviru byla soutěž zrušena. Premiéra se tak posunula na 26. června 2020.

Lars Erickssong (Will Ferrell) a jeho kamarádka Sigrit (Rachel McAdams) mají společný sen – vystoupit na Eurovizi. Poprvé vystoupí jako duo Fire Saga v jejich malém městečku Húsavík. Bohužel se ale nedočkají žádných pozitivních ohlasů. Ve stejnou dobu se vybírají kandidáti do Eurovize za Island. Musí jich být 12 a při losování soutěžících se ve výběru nečekaně objeví i Fire Saga. Bohužel se při jejich vystoupení stane nehoda a všichni z nich mají jen legraci, včetně ostatních soutěžících, kteří se během jejich vystoupení baví na luxusní lodi. Tam se ale stane neštěstí, díky kterému zůstane skupina Fire Saga jediným kandidátem v soutěži.

Zajímavosti

  • Tři hodiny trvalo maskérům vytvořit popáleniny na těle Demi Lovato.
  • Rachel McAdams při natáčení všechny písničky zpívala naživo, i když je poté přezpívala zpěvačka Molly My Marianne.
  • Will Ferrell je velkým fanouškem Eurovize. Nezmeškal ani jeden ročník od roku 1999.

Velmi milý film, u které se rozhodně pobavíte. Ze začátku si myslíte, že si tvůrci chtějí dělat legraci ze soutěže Eurovize, ale na konci poznáte, v jak dojemný příběh se může vše otočit. Rozhodně potěší vidět známé tváře a opravdové účastníky soutěže.

Dabing: ano, české titulky: ano.

Letní kemp (A Week Away)

Jeden z nejnovějších filmů na Netflixu. Letní kemp režíroval Roman White. Scénář napsali Alan Powell a Kali Bailey. V hlavních rolích se představili Bailee Madison a Kevin Quinn. Premiéra na Netflixu proběhla 26. března 2021.

Will (Kevin Quinn) je problémový kluk. Jeho chování ho dostalo až na hranu, kdy mu hrozí nápravné zařízení pro mladistvé. Jedinou jeho možností je křesťanský tábor. Samozřejmě si ho vybere. Nikomu tam ale neřekl, jaká je jeho situace. Na tábor přijela i Avery (Bailee Madison). Will se do ní zamiloval na první pohled. Po pár dnech se po táboře začne šeptat o jeho situaci. Wil z tábora odejde. Avery za ním jede, aby ho přesvědčila k návratu.

Zajímavosti

  • Můžeme vidět a slyšet zmínky o několika známých filmech, jako jsou například Čelisti, Statečné srdce nebo Star Wars.
  • Film měl původně plánovanou premiéru v kinech, bohužel byla kvůli pandemii koronaviru zrušena.
  • Nevypínejte snímek hned, při titulkách běží bonusové scény.

Jde o takový Muzikál ze střední pro novou generaci. Špatné to rozhodně nebylo. Chápu, že ne každý je fanoušek muzikálu, zvláště pak, když je plný dospívajících dětí. Ale svoje diváky si určitě najde. Velké plus za pěvecké výkony hlavních postav.

Dabing: ano, české titulky: ano.

The Prom

Filmový muzikál, který režíroval Ryan Murphy. Příběh je založený na stejnojmenném broadwayském muzikálu. Dva autoři muzikálu Chad Beguelin a Bob Martin jsou zároveň i scénáristy filmové verze. Film měl sice premiéru v některých vybraných kinech, celosvětová premiéra ale proběhla na Netflixu 11. prosince 2020.

Tony Dee Dee Allen (Meryl Streep) pracuje na muzikálu s Barrym Glickmanem (James Corden). Ten se ale nepovedl a byl tak špatný, že kritici dokonce napsali, že by měli ukončit kariéru. Oba se rozhodnou, že se začnou věnovat společně charitě. Spojí síly s dalšími neúspěšnými herci a společně se rozhodnou pomoci středoškolačce Emmě Nolan (Jo Ellen Pellman), která chce jít na ples se svojí přítelkyní, ale ředitelka jí to nechce dovolit.

Zajímavosti

  • Ve filmu měla původně hrát Ariana Grande, bohužel však musela z natáčení odstoupit kvůli pracovní vytíženosti.
  • Barry (James Corden) si ve filmu stěžuje, že nedostal cenu Tony. Ve skutečnosti je James Corden jediný z hereckého obsazení, který cenu Tony dostal.

Takový pohodový muzikál, u kterého nemusíte přemýšlet. Ideální na propršené odpoledne. Rozmanitost hlavních postav zaujme. A písničky i taneční čísla pobaví. Na tento film musíte mít tu správnou náladu, abyste si ho mohli vychutnat.

Dabing: ano, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze