Humanoidní robot od Tesly má postavit ekonomiku vzhůru nohama. Představí se brzy

6
Humanoidní robot od Tesly má postavit ekonomiku vzhůru nohama. Představí se brzy
Fotografie: Tesla
  • Do výroby se má dostat již za rok
  • Pomoci má ekonomice v oblasti snížení provozních nákladů

Elon Musk se nevzdává a své plány ohledně budoucích produktů Tesly hodlá splnit, ať se děje cokoliv. Co na tom, že automobilka má aktuálně zpoždění s některými roky ohlašovanými vozy. Nyní se pozornost znovu zaměřila na humanoidního robota, který si bude říkat Optimus. Na internet se dostal nový snímek, o kterém informuje electrek.co. Na něm je vidět, jak robotické ruce vytvořily symbol srdce. Znamená to snad, že nový robot od Tesly přichází v míru? Kdo zná film Já, robot, jistě si vybaví katastrofickou druhou polovinu filmu, kde se humanoidní roboti zbláznili a začali ubližovat lidstvu. To se ale v tomto případě, doufejme, nestane.

Tesla Optimus

Musk plánuje prvního robota s logem Tesly představit světu již 30. září. Své uplatnění najde hlavně v továrnách. Tam má nahradit/doplnit lidské pracovníky. Jeho výroba je naplánována na příští rok, což je velmi ambiciózní plán. Možná právě proto Tesla upřednostňuje robota před dalšími produkty. Podle Muska bude Optimus z dlouhodobého hlediska cennější než auto. Dle jeho dalších slov postaví nový robot od Tesly celou ekonomiky na hlavu. Nasazení Optimuse má kromě jiného výrazně snížit provozní náklady. Robot bude naprogramován tak, aby vykonával jednoduché a opakující se úkoly, včetně výrobních operací.

Diskuze ke článku
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Jestli bude tak kvalitní a spolehlivý jako auta od Tesly tak bude skoro pořád rozbitý nebo v nabíječce takže moc ziskový asi nebude a pochybuju že ho tak rychle vyvíjí že bude hotový za rok jiný firmy se tomu věnují mnohem déle a pořád jsou to jenom drahé prototypy které se nevyplatí
Tur Tlak
Tur Tlak
Mám Teslu již čtvrtým rokem a bez závady. Tato auta mají poruchy vyjímečně. Poruchu jsem měl jedinou a to na neoriginælní nabíječce. Servis mi poradil, ať ji nepoužívám, můžete tak dojít o záruku. Pokud auto používáte jak se má, není problém.
Josef L
Josef L
No hlavně bude lepší než ti mexikánci :) Teď už zbývá ho propojit s Gogglem a silnou umělou inteligencí a používat to v armádě..... :) co mi to jen připomíná, Skynet?
Martin Lacina
Martin Lacina
Se softwarem od Tesly je mozne, ze to nejakou genocidu lidstva rozpouta. Jejich autopilot se me uz nekolikrat zabit pokusil… ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze