IKEA představuje nový hub pro chytrou domácnost i novou aplikaci

IKEA představuje nový hub pro chytrou domácnost i novou aplikaci
Fotografie: IKEA
  • IKEA v říjnu uvede na trh nový hub pro chytré výrobky připravený na standard Matter s názvem Dirigera
  • Spolu s ním i novou aplikace IKEA Home smart

S hubem Dirigera a novou aplikací jsme se mimo jiné zaměřili na posílení a zjednodušení postupu při připojování nových chytrých výrobků do chytré domácnosti. Přidali jsme také možnosti personalizace, jako je vytváření různých scén s přednastavenými funkcemi chytrých výrobků pro nejrůznější činnosti a okamžiky v domácnosti," říká Rebecca Töremanová, obchodní ředitelka společnosti IKEA of Sweden.


Nový hub Dirigera umožní připojit více typů výrobků i větší počet zařízení než stávající brána Trådfri. Umožní také používání nové a uživatelsky přívětivější aplikace IKEA Home smart. „Díky zpětné vazbě od uživatelů, kterou dostáváme od roku 2014, kdy byla na trh uvedena brána Trådfri, můžeme pokračovat v našem úsilí skloubit různé technologie s jednoduchostí a dostupností a naše odborné znalosti v oblasti vybavení domácnosti můžeme přenést i do budoucnosti," dodává Rebecca Töremanová.

Dirigera bude podporovat Matter – jednotný standard připojení používaný v chytrých domácnostech s chytrými výrobky, na jehož vývoji se IKEA podílí. Matter je založen na IP protokolu a vytváří spolehlivé a bezpečné ekosystémy internetu věcí (IoT). Technologie Matter je vyvinutá tak, aby podporovala mnoho různých typů výrobků a způsobů jejich využití. Zajišťuje spolehlivost, bezpečnost a kompatibilitu.

Nová aplikace IKEA Home smart bude pohodlná, snadno ovladatelná a uživatelsky přívětivá, aby ji mohlo používat co nejvíce lidí, kteří si chtějí zařídit chytrou domácnost. A navíc bude díky ní připojení zařízení k hubu Dirigera výrazně jednodušší. S novým hubem pro chytré výrobky Dirigera budou moci uživatelé zapojit všechny chytré výrobky IKEA do systému a řídit je jednotlivě, v sadách nebo ve skupinách prostřednictvím nové aplikace IKEA Home smart. Uživatelé tak mohou vytvářet různé scény s přednastavenými funkcemi chytrých výrobků a využívat rozšířené možnosti personalizace chytré domácnosti.

V posledních letech zaznamenáváme rostoucí zájem o domácnost, zejména o chytrou domácnost. Digitální řešení a technologie se staly přirozenou součástí našeho každodenního života a nyní i našich domovů. Chytrá domácnost je vyšším evolučním stupněm domácnosti, ve které už nyní žijeme a máme ji rádi. Široká nabídka chytrých výrobků IKEA pokrývá oblast zvuku, světla, čištění vzduchu, rolety a v budoucnu k nim přibude ještě mnoho dalších," říká Björn Block, Business Area Manager v IKEA of Sweden.

Dirigera a nová aplikace IKEA Home smart by měly být na trh uvedeny v říjnu 2022. Uživatelé mohou i nadále používat bránu Trådfri a stávající aplikaci. Již zakoupené chytré výrobky IKEA lze připojit k hubu Dirigera, s nímž budou fungovat stejně dobře. Kromě toho IKEA plánuje v první polovině roku 2023 spustit funkci přístupu mimo domov.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze