Implantace Neuralinku je schválena pro pacienta č. 2. Firma chce jít hlouběji do mozku

Implantace Neuralinku je schválena pro pacienta č. 2. Firma chce jít hlouběji do mozku
Fotografie: Neuralink
  • Úřady daly zelenou operaci dalšího pacienta
  • Neuralink chce vlákna zavést hlouběji do mozku, aby se omezil pohyb implantátu
  • Do studie se přihlásila zhruba tisícovka uchazečů

Jak se zástupci Neuralinku pochlubili na konci března, první pacient s implantovaným čipem operaci nejen přežil, ale dalo by se říci, že i prospívá a využívá přímého propojení mozku a technologie přesně takovým způsobem, jako bylo navrženo, což demonstroval hraním videoher pouze za použití myšlenek.

Společnost Neuralink bude schopna chirurgicky implantovat své zařízení do mozku jiného pacienta. Deník Wall Street Journal uvádí, že společnost získala povolení k druhému zákroku několik měsíců poté, co se Noland Arbaugh stal prvním člověkem, kterému byl implantát do mozku voperován.

Informaci potvrdil Elon Musk, který uvedl, že společnost „přijímá přihlášky pro druhého účastníka“ zkušebního provozu. Společnost zahájila nábor potenciálních účastníků své první klinické studie v loňském roce s cílem přinést technologii lidem s ALS, poraněním míchy nebo jinými stavy, které způsobují kvadruplegii.

Podle informací deníku při druhém zákroku umístí vlákna implantátu hlouběji do mozku pacienta, aby se nepohybovala tolik jako v Arbaughově případě. Úřad FDA s těmito změnami zjevně souhlasí. Společnost chce údajně dokončit druhou operaci v červnu a hlásí, že se do studie přihlásilo více než 1 000 lidí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze