Inteligentní domovní zvonek Arbor potěší snadnou instalací a obrovským dosahem

Inteligentní domovní zvonek Arbor potěší snadnou instalací a obrovským dosahem
  • Na serveru Indiegogo se objevil další zajímavý kus elektroniky pro vaši chytrou domácnost
  • Inteligentní zvonek Arbor nejenom zazvoní, ale díky integrované kameře umožní také náhled a skrze reproduktor dovolí komunikovat s návštěvníky
  • Potěší také několikanásobně větší dosah oproti konkurenčním inteligentním zvonkům – Wi-Fi extender získáte už v rámci základního balení

Inteligentní zvonek není ničím výjimečným, na trhu existuje hned několik variant různých výrobců. Každý se chlubí nějakou speciální dovedností. A jak už tomu tak bývá, každý další výrobce chce být lepší a lepší. Novinka Arbor má být pochopitelně nejlepší a zároveň nejlevnější. Je tomu tak ovšem i doopravdy?

Projekt, který aktuálně sbírá potřebné prostředky na serveru Indiegogo, láká především na snadnou instalaci, kvalitu přední kamery a také na dosah. Nainstalovat běžný domovní zvonek není zrovna zábavná činnost, v případě Arboru však stačí upevnit kovou lištu a do té chytrý zámek zasadit. Využít můžete i oboustrannou lepící pásku, což ocení především nájemníci v cizích bytech a domech.

Arbor

Přímo v základním balení zvonku Arbor naleznete i speciální Wi-Fi repeater s integrovaným reproduktorem, který slouží jako vnitřní upozornění na návštěvy. Dosah zvonku je díky tomu zhruba 200 metrů, což je asi trojnásobek konkurenčního řešení.

Arbor se chlubí také 1080p kamerou, která má oproti konkurenci nabídnou lepší kvalitu záznamu. Ten lze mimochodem uchovávat v cloudu pro pozdější shlédnutí, společnost Arbor Home si přitom za podobnou službu neúčtuje žádné měsíční poplatky. Obraz lze i zazoomovat, konkrétně pětinásobně, a to přímo skrze mobilní telefon. Z něj se lze na návštěvníky dívat i v momentě, kdy zrovna nejste doma, a to právě díky napojení na cloudové služby. Díky vzdálenému přístupu není problém odpovědět návštěvníkům tak, jako byste byli právě doma. Kamera je vybavena i nočním viděním.

Arbor

Alternativně lze aktivovat i detekci pohybu. Jakmile někdo dorazí před vaše dveře, spárovaný smartphone vás o tom informuje formou notifikace. V aplikaci pro iOS a Android si budete moci přizpůsobit i úhel záběru, aby vás zvonek neinformoval jen o lidech, kteří kolem jen procházejí. Pokud by se přeci jen nějaký záškodník u vašich dveří objevil, lze spustit poplach vycházející přímo ze zvonku, a to o intenzitě 115 decibelů. Baterie domovního zvonku vydrží až jeden rok na jedno nabití, hodně záleží na tom, kolik návštěv během dne přivítáte. Potěší že baterii lze klasicky dobít.

I když vybírání prostředků skrze server Indiegogo stále probíhá, Arbor Home chce finální produkty rozesílat již na konci července tohoto roku. A cena? Skrze Indiegogo 139 dolarů, tedy asi 3,5 tisíce Kč včetně DPH. Prodejní cena přitom bude činit 199 dolarů, tedy asi 5,5 tisíce korun.

Zdroj: indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze