VEIU je inteligentní domovní zvonek, který vás ochrání i před lupiči

VEIU je inteligentní domovní zvonek, který vás ochrání i před lupiči
  • Chytrý zámek VEIU zaujal v kampani na Indiegogo
  • Komunikovat s návštěvníky můžete odkudkoli, například i z nákupů
  • Potěší i možnost uchovat videozáznam, například jako důkaz

Inteligentní domácnost nemusí tvořit jen chytré spotřebiče, zaujmout může i chytrý domácí zvonek, který zaujal v kampani na Indiegogo. Zájem o zvonek je tak velký, že původně požadovaná částka byla vybrána několikanásobně, celkem zájemci přispěli více než 300 tisíci dolary.

VEIU se skládá ze dvou částí – vnitřní a vnější jednotky. Vnější jednotka je vcelku subtilní a kromě tlačítka zvonku hostí čočku HD kamery, která snímá venkovní dění. Pro oboustrannou komunikaci je zde přítomen také reproduktor a mikrofon. Vnitřní jednotka je instalovaná zevnitř dveří a zprostředkovává pohled kamery, samozřejmě zpřístupňuje i základní ovládání vnější jednotky skrze 5palcový dotykový displej. Jednotky na začátku stačí spárovat s vaší domácí Wi-Fi sítí a doinstalovat aplikaci, která zprostředkuje komunikaci s návštěvníky, i když nejste zrovna doma.

VEIU

Ať už na vaše dveře zazvoní kdokoli, aplikace na propojeném smartphonu vás na to bez prodlevy upozorní. Následně se, v případě potřeby, zpřístupní i oboustranná komunikace. Protože je zvonek napojený na cloudové služby, lze komunikovat i vzdáleně, tedy i tehdy, pokud se nenacházíte přímo v domě. Snadno tak informujete například kurýra, že nejste doma, případně vyprovodíte nezvané návštěvníky s reklamními nabídkami. Instalace je vcelku jednoduchá, přesto se bez menšího zásahu vrtačkou neobejdete.

Chytrý zvonek může být váš za 249 dolarů, tedy 6,5 tisíce korun včetně DPH.

Zdroj: indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze