Jaguar Land Rover vyvíjí smart city hub pro testování samořiditelných vozidel

Jaguar Land Rover vyvíjí smart city hub pro testování samořiditelných vozidel
Fotografie: Jaguar Land Rover
  • Testovací prostředí zahrnuje 12 km silnic kombinovaných s inteligentními křižovatkami a propojenými parkovišti
  • Pro zkoušky v testovacím prostředí inženýři využijí Jaguar I-PACE, první prémiové plně elektrické SUV na světě

Jaguar Land Rover plánuje spolupracovat s celosvětovými softwarovými a telekomunikačními společnostmi a firmami zabývajícími se mobilitou, aby vytvořil tzv. smart city hub. Ten umožní reálné testování technologií v prostředí, kde samořiditelná vozidla sdílejí ulice s automobily, chodci a cyklisty.

Areál Future Mobility Campus Ireland (FMCI) – testovací prostředí zahrnující 12 km veřejných komunikací, poskytne zázemí a odborné znalosti pro využití cenných dat ze senzorů, simulaci různých silničních prostředí a dopravních scénářů. V rámci zkoušek inženýři využijí k testování plně elektrický Jaguar I-PACE.

Testovací prostory umožní automobilce Jaguar Land Rover udělat významný pokrok ve výzkumu v oblasti autonomních, připojených, elektrifikovaných a sdílených vozidel. Jde o klíčovou součást závazku společnosti zajistit komunitám s pomocí inovativní technologie bezpečnější prostředí.

Jaguar Land Rover je předním partnerem FMCI.

Zařízení bude v celém areálu vybaveno senzory, spolu s vysoce přesnými lokalizačními systémy, centrem pro správu dat, řídícím centrem a prototypy autonomních vozidel. Obsahovat bude inteligentní křižovatky, připojené silnice, autonomní parkování a dobíjení elektromobilů. Zároveň bude propojeno s 450 km dlouhým úsekem připojené dálnice a řízeným letovým koridorem pro bezpilotní letadla (UAV) z letiště v Shannon podél ústí řeky Shannon v Irsku.

Jaguar Land Rover je předním partnerem FMCI a při vývoji zařízení bude spolupracovat s řadou dalších světových technologických společností, včetně Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo a Mergon. Tradičně byl tento typ testovacích areálů zřizován v zámoří. FMCI poskytne společnosti Jaguar Land Rover klíčové výzkumné pracoviště jako nadstavbu stávajícího zařízení – softwarového centra v Shannon.

Partnerství se společností FMCI nám poskytuje zázemí pro testování naší vznikající autonomní, připojené, elektrifikované a sdílené technologie na strategickém místě. Spolupráce se špičkovými softwarovými společnostmi nám umožní vyvíjet naše budoucí systémy efektivněji,“ řekl John Cormican, General Manager for Shannon Ireland Jaguar Land Rover.

Smart city zóna poskytuje prvotřídní vybavení pro celosvětové společnosti a umožňuje jim spolupráci na vývoji přední technologie od autonomních vozidel po související infrastrukturu. Tento areál nabízí příležitost k testování v reálných podmínkách a pomáhá efektivně odpovídat na některé z otázek, které před nás budoucnost mobility klade,“ dodal Russell Vickers, CEO of FMCI.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze