Japonsko zasáhlo zemětřesení o síle 7,4 stupně Richterovy škály

Japonsko zasáhlo zemětřesení o síle 7,4 stupně Richterovy škály
Fotografie: unsplash.com
  • Zemětřesení zasáhlo ve středu pozdě večer severovýchod Japonska v oblasti Fukušimy
  • Epicentrum zemětřesení bylo přibližně 60 kilometrů východně od pobřeží v moři
  • Otřesy byly cítit i v Tokiu, kde byly dva miliony domácností bez proudu
  • Zemřeli nejméně čtyři lidé a zraněno bylo více než 100 osob

Zemětřesení o síle 7,4 stupně Richterovy škály zasáhlo ve středu pozdě večer severovýchod Japonska v oblasti Fukušimy. Výrazné otřesy byly cítit i v Tokiu, které je od místa vzdálené 275 kilometrů. Zde zemětřesení způsobilo dočasný výpadek proudu ve dvou milionech domácností. Původně bylo vydáno varování před tsunami. To ale podle reuters.com tamější úřady později zrušily.


Podle cnn.com při zemětřesení zemřeli nejméně čtyři lidé a zraněno bylo více než 100 osob. Ve středu večer byla ohlášena síla otřesu 7,3 stupně, ale ve čtvrtek ráno úřady ohlásily zvýšení na 7,4 stupně Richterovy škály. Epicentrum zemětřesení bylo přibližně 60 kilometrů východně od pobřeží v moři a začalo kolem půlnoci místního času. Meteorologové varovali veřejnost, že by v příštích dnech mohlo nastat další zemětřesení. Doporučili lidem, aby nechodili na pobřeží a do moře.


V jaderné elektrárně Fukušima, která není v provozu od havárie z roku 2011, ani v dalších elektrárnách v blízké vzdálenosti nebyly zaznamenány žádné abnormality.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze