11letá dívka má vyšší IQ než Einstein. Brzy získá magisterský titul

11letá dívka má vyšší IQ než Einstein. Brzy získá magisterský titul
Fotografie: unsplash.com
  • IQ 11leté dívky je 162
  • Ve třech letech jí lékaři diagnostikovali autismus
  • Adhara by se chtěla stát astronautkou NASA a kolonizovat Mars

Adhara Pérez Sánchez je 11letá dívka, která má vyšší IQ než Albert Einstein nebo Stephen Hawking. Ve třech letech jí lékaři diagnostikovali autismus. Její spolužáci jí kvůli vývojové poruše šikanovali a učitelé její nadání přehlíželi. V brzké době ale získá magisterský titul a jednou by se chtěla stát astronautkou NASA.


Adhara neměla vůbec lehké dětství. Celé roky snášela nezájem učitelů a šikanu ze strany spolužáků, kvůli které musela třikrát měnit školu. Postupem času se víc a víc uzavírala do sebe. Její matka si všimla, že se v nízkém věku naučila algebru a periodickou soustavu prvků, ale ani ona tomu nevěnovala příliš velkou pozornost. Poté, co dívka začala trpět depresemi, ji matka vzala na terapii. Doktor doporučil, aby Adharu přihlásila na střední školu pro nadané děti. Tu měla hotovou ještě před 7. narozeninami. Ukázalo se totiž, že IQ dívky je ohromujících 162. „Učitelé nebyli příliš empatičtí. Dcera se začala vylučovat z kolektivu, nechtěla si hrát se spolužáky, připadala si divná, jiná. Chvíli mohla být ve škole, ale pak už nemohla, usnula, už nechtěla nic dělat. Měla deprese, lidé se jí posmívali,“ uvedla pro dailymail.co.uk její matka Nayeli Sánchez. Jen pro srovnání, Albert Einsein měl stejné IQ jako Stephen Hawking, a to 160.

Po absolvování střední školy nastoupila na Technologickou univerzitu v Mexiku, kde vystudovala systémové a průmyslové inženýrství se specializací na matematiku a již brzy získá magisterský titul. Už nyní spolupracuje s Mexickou vesmírnou agenturou. Jejím snem je stát se astronautkou. „Chci letět do vesmíru a kolonizovat Mars. Pokud se vám nelíbí, kde jste, představte si, kde chcete být. Já se vidím v NASA, takže to stojí za pokus,“ uvedla 11letá dívka.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze