Koronavirus v Česku opět sílí. V pondělí přibylo 4 735 nově nakažených

Koronavirus v Česku opět sílí. V pondělí přibylo 4 735 nově nakažených
Fotografie: unsplash.com
  • Více nakažených bylo naposledy v polovině dubna
  • Je to také o téměř tisíc nakažených více než minulé pondělí
  • Přibývá také počet hospitalizovaných s nakažením

Koronavirus se začínajícím podzimem opět nabírá na síle. Podle dat Ministerstva zdravotnictví testy v pondělí ukázaly 4 735 nově nakažených. Jedná se o nejvíce nakažených za den od 11. dubna 2022. Je to také o téměř tisíc nakažených více než minulý týden. Kromě toho přibylo v pondělí odhaleno také 1 928 osob s podezřením na opakovanou nákazu.

Po delší době také roste počet hospitalizovaných s potvrzenou nákazou virem. K pondělku bylo hospitalizováno 1 135 lidí. Je to zhruba o 150 hospitalizovaných více než minulý týden. Víc lidí nakažených koronavirem potřebovalo nemocniční péči naposledy v polovině srpna. V těžkém stavu se včera nacházelo 38 pacientů.


Nejhorší situace je nyní v okrese Rokycany v Plzeňském kraji, kde je incidence 282,89 osob na 100 tisíc obyvatel. Podobná situace je také v okrese Náchod, Ústeckém a Pardubickém kraji. Nejlépe je na tom jihozápad Čech, Slezsko a okres Kolín. Od začátku pandemie koronaviru v březnu 2020 bylo v Česku potvrzeno více než 4,095 milionů případů nákazy virem. Do tohoto počtu nejsou započítány opakované nákazy. Podezřelých s opakovanou nákazou je 331 302. V důsledku nemoci doposud zemřelo 41 039 osob.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze