Které letní destinace vyjdou letecky nejlevněji? Možná se budete divit

Které letní destinace vyjdou letecky nejlevněji? Možná se budete divit
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Pokud se rozhodnete jet na dovolenou s cestovní kanceláří, je dobré nyní volit „last minute“
  • Mezi nejlevnější destinace patří Bulharsko, Tunisko a Egypt
  • Dostupné po celý rok jsou také Kanárské ostrovy

Doba letních dovolených je tady a pokud se chystáte k moři, ale ještě nemáte nic vybráno, pak je nejlepší volbou „last minute“. Pokud totiž nyní zakoupíte dovolenou například na konec srpna, je velmi pravděpodobné, že zaplatíte jednu z nejvyšších cen. A pokud je pro vás cena za dovolenou pevně nastavená, je dobré se poohlédnout po destinacích, které jsou levnější, ale nabízí slušný komfort. Které dovolené vás v cestovních kancelářích vyjdou nejlevněji?

Bulharsko

Poslední dobou velmi oblíbená destinace Čechů. Letadlem jste v Bulharsku přibližně za dvě hodiny, a navíc odlety jsou dostupné z několika letišť v ČR. Nemusíte tak jezdit do Prahy, pokud bydlíte na druhém konci republiky. Bulharsko je vyhlášené dobým jídlem, a pokud nebudete mít hotel s all inclusive, pak to v tomto případě vůbec nevadí. Jídlo i pití je v restauracích většinou levnější než u nás, stejně tak v obchodech. A pokud chcete mít větší klid, vybírejte místa, která nepatří mezi turisticky neznámější (Zlaté písky, Primorsko, Slunečné pobřeží).

Egypt

Pokud toužíte po exotické dovolené v doletové vzdálenosti čtyř hodin a za co nejlepší cenu, je Egypt tou nejlepší volbou. Letecké společnosti nabízejí odlety z několika letišť a v sezóně i několikrát denně. Egypt je také skvělé místo, pokud se rádi potápíte a vydáváte za poznáváním památek. Podle travelex.co.uk jsou nejnavštěvovanějšími místy Káhira, Luxor a Údolí králů. V případě, že poletíte do Egypta s dětmi, určitě zvažte kvalitnější hotel. Čím lepší hotel, tím bude i menší pravděpodobnost, že budete mít během pobytu střevní potíže.

Tunisko

Další africký stát, který patří mezi oblíbené. Letadlem jste v Tunisku přibližně za dvě hodiny. I v případě návštěvy Tuniska je ale potřeba myslet na to, že i zde mohou nastat střevní potíže. Pokud ale nebudete pít místní vodu a nedávat si do pití led, pak by neměl nastat žádný problém. Tunis je, jako i spousta jiných, skvělým místem pro navštívení místních trhů. Můžete zde nakoupit koření, keramiku nebo šperky za nízké ceny. Podle horizontunisia.org je nejdůležitější nebát se smlouvat, bez toho dobrou cenu nedostanete.

Kanárské ostrovy

Velmi oblíbené Kanárské ostrovy jsou cenově čím dál dostupnější. Let trvá okolo pěti hodin a cestovat sem můžete prakticky po celý rok. Mimo sezónu, kdy je ale stále teplo, vás dovolená může vyjít jen lehce přes 10 000 Kč na osobu s veškerým komfortem a jídlem. Kanárské ostrovy navíc nabízejí i obrovské množství zážitků, které jsou přizpůsobené dospělým i dětem. Nejoblíbenější jsou dle visitcanaryislands.org vodní a zábavní parky, potápění a výlety lodí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze