Láska nebeská míří po 20 letech od premiéry do kin

Láska nebeská míří po 20 letech od premiéry do kin
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Remastrovanou verzi můžete vidět v českých kinech od 14. prosince
  • Film sleduje životy lidí, kteří se snaží najít lásku

Předvánoční čas s sebou přináší kromě nakupování dárků i vánoční filmy. Ať už se jedná o české pohádky, nebo americké klasiky, svoje oblíbené si mezi nimi najde každý. A právě letos uplyne 20 let od premiéry Lásky nebeské (Love Actually), a tak se filmu od Richarda Curtise dočkáme v kinech znovu v remasterované verzi, a to od 14. prosince.

Láska nebeská se stala jedním z filmů, které ve vánočním televizním programu nesmí chybět. Snímek je navíc hvězdně obsazen, a tak se můžeme těšit na tváře Hugha Granta, Keiry Knightley, Colina Firtha, Emmy Thompson, Liama Meesona, Alana Rickmana, Rowana Atkinsona a dalších.

Film ukazuje, že láska může vzplanout v jakémkoliv věku a nevybírá si. Ukazuje, že každý může šlápnout vedle a lásku můžete potkat kdekoliv. Nejspíše proto je film tak oblíbený, jelikož jsou zde ukázány různé příběhy, se kterými se mohou diváci ztotožnit. A navíc, jak je u romantických filmů zvykem – vše dopadne tak, jak bychom si sami přáli.

Na co se můžete těšit?

Snímek sleduje celkem 20 hlavních postav, které představují páry, kamarády, zaměstnance, rodiče s dětmi či milostný trojúhelník. Příběhy se odehrávají nezávisle na sobě v předvánočním Londýně. Postupně můžeme sledovat, jak se vyvíjejí jednotlivé vztahy a jak některé končí, či zažívají krize. Uvidíme vztahové peripetie mezi nadřízenými a podřízenými, jazykové bariéry, odhalení nevěry, ale i čistou dětskou lásku. A nesmíme zapomenout ani na píseň Christmas Is All Aroud Us v podání Billa Nighyho.

tisková zpráva, ,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze