Zhlédli jsme Hru na oliheň: Výzva. Co jsou lidé schopni udělat pro 100 milionů?

zhodnocení
Zhlédli jsme Hru na oliheň: Výzva. Co jsou lidé schopni udělat pro 100 milionů?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix dnes uvedl prvních pět dílů reality show
  • Uvidíte totožné hry, jaké byly i v seriálu, ale i úplně nové
  • Postupně se ukazují charaktery jednotlivých hráčů i to, co jsou schopní udělat pro výhru

Od dnešního dne se můžete podívat na Netflixu na reality show Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge), kde soutěžící hrají o 4,56 milionu dolarů (přibližně 100 milionů korun). Hra je rozdělena na tři části a nyní můžete vidět prvních pět dílů. Pokud jste viděli seriál Hra na oliheň, některé hry vás rozhodně nepřekvapí. Jsou zde ale i prvky, které jste v seriálu neviděli. Neprozradíme vám vše, ale pokud se nechcete dozvědět žádný spoiler, záleží pouze na vás, zda se rozhodnete číst dále.

První díl vás vrátí i do prvního dílu seriálu. Všech 456 hráčů nastoupí na hru Červená, zelená. Kulisy jsou naprosto věrohodné a jen těžko byste hledali rozdíl. I to přidává na vážnosti, protože jak víme, při seriálu lidé postupně umírali. V tomto případě pokud se hráči pohnuli, praskla jim na krku kapsle naplněná barvou. Po první hře došlo k vyřazení 259 hráčů.

V první díle se můžete těšit i na druhou hru. Neprozradíme vám, o kterou jde, ale rozhodně budete překvapeni. Hráči ji totiž znají ze seriálu, a tak se začnou mezi sebou dohadovat, což ale vede jen k dalšímu vyřazování. Kromě toho se hned od začátku začnou ukazovat charaktery jednotlivých hráčů i jejich rozdílné strategie.

Hra na oliheň: Výzva

Od dalších dílů můžete pozorovat, jak se někteří hráči dostávají do hledáčku ostatních a chtějí se jej zbavit. Najdete tu i hráče, kteří se drží spíše v pozadí, ale i hráče, kteří nemají problém podrazit kohokoliv pro svoje pohodlí či výhodu ve hře. Jak hráči ubývají, vznikají menší skupinky, kde si lidé snaží navzájem věřit.

Účastníci znají hry ze seriálu, proto dopředu přemýšlejí, které spoluhráče chtějí do svého týmu. To platí zejména při hře přetahovaná, kdy je jednoznačně potřeba na svoji stranu dostat ty silnější jedince. Co se ale stane, když místo přetahované, je na řadě jiná hra, která nebyla ani v seriálu? Najednou jsou svaly k ničemu.

Soutěžící se postupně čím dál více nechávají hrami pohltit. A není se čemu divit. Jsou 24 hodin, 7 dní v týdnu zavření a nemají pojem o čase, datu, ani co se děje venku. Hry jsou tak jediné, na co se mohou soustředit. Pokud vás zajímá, jak si účastníci poradí s dalšími hrami, druhou část můžete sledovat od 29. listopadu.

Co je jinak než v seriálu?

Jde vidět, že se hry, prostředí i vyvolávání stresu u soutěžících, podařilo perfektně. Jsou zde však okamžiky, které jsme v seriálu nemohli vidět. Jedná se například o přípravu jídla, kterou mají hráči za úkol, nebo chrápání lidí, které se rozléhá po celé místnosti. Kromě toho jednotliví hráči popisují průběh hry z jejich pohledu a také mají možnost ovlivnit ve hře další hráče tím, že je mohou vyřadit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze