Letošní řada Bravia XR od Sony nabídne skvělý obraz i podporu speciální kamery

Letošní řada Bravia XR od Sony nabídne skvělý obraz i podporu speciální kamery
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Celá řada disponuje dvěma exkluzivními funkcemi pro PlayStation 5
  • Novinkou je i vylepšené dálkové ovládání s funkcí Finder
  • V televizorech nebude chybět ani filmová služba Bravia Core

Sony dnes představilo novou řadu televizorů Bravia XR pro rok 2022, která zahrnuje modely Master Series Z9K 8K a X95K 4K Mini Led, Master Series A95K, Master Series A90K a A80K 4K OLED a X90K 4K LED. Právě podle přípony „K“ spolehlivě poznáte, že se jedná o modely určené pro letošní rok.

Všechny televizory Bravia XR modelové řady 2022 nesou rovněž označení „Perfect for PlayStation 5“, které signalizuje, že disponují dvěma exkluzivními funkcemi pro PS5 – Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode. První zmíněná funkce umožňuje lepší nastavení HDR na základě možností konkrétního televizoru, tím pádem budou mít hráči ještě lepší přehled o tom, co se ve hře odehrává. Druhá funkce (Auto Genre Picture Mode) zajistí, že televizor rozpozná, jestli se na herní konzoli hrají hry nebo například jen pouští filmy. Podle toho automaticky (de)aktivuje herní režim.

Přípona „K“ naznačuje, že se jedná o modely určené pro letošní rok.

Sony letos také představuje nově vyvinutou originální kameru Bravia Cam, která rozpozná, kde uživatelé sedí, a podle toho optimalizuje obraz i zvuk. Umožňuje ovládání gesty, videochat a nabídne mnoho dalších nových zábavních prvků. Níže si můžete prohlédnout seznam nejdůležitějších novinek řady Bravia XR pro rok 2022.

  • Cognitive Processor XR: Speciální procesor v televizorech Sony Bravia XR reprodukuje obsah tak, jak ho vidí a slyší lidé, a poskytuje tak co nejvíc realistický zážitek. Obraz je analyzován a upraven, aby měl co nejlepší kontrast a živé barvy.
  • XR Backlight Master Drive: Podsvícení XR Master Drive poháněné procesorem Cognitive Processor XR využívá algoritmus lokálního stmívání vyvinutý společností Sony k přesnému a nezávislému ovládání tisíců malých Mini LED s vysokou hustotou. Ty mají za úkol zprostředkovat vysoký jas, působivý dynamický rozsah, opravdu tmavé odstíny černé a přirozené střední tóny.
  • Acoustic Surface Audio+/Acoustic Multi-Audio: Tyto funkce zajišťují, aby zvuk přesně odpovídal dění na obrazovce a podílel se na pohlcujícím audiovizuálním zážitku.
  • 360 Spatial Sound Personalizer: V kombinaci s televizory Bravia XR nabízí tato technologie optimalizovaný prostorový zvuk pro nákrční reproduktory a vybraná sluchátka Sony – to vše s minimální nutností konfigurace. Specializované aplikace navíc přizpůsobí zvuk chytrou analýzou individuálního tvaru uší uživatelů.
  • Dokonalejší zážitek díky audio produktům Sony: Nové televizory Bravia XR se skvěle hodí k řadě zvukových produktů Sony, jako je systém domácího kina HT-A9 nebo soundbar HT-A7000.
  • 360 Spatial Sound Mapping je nejnovějším doplňkem modelů HT-A7000 a HT-A5000. Kalibrací zvuku dle zvolené místnosti vytváří tato technologie několik optimálně rozmístěných virtuálních reproduktorů pro širší a pohlcující zvuk. Pomocí funkce Acoustic Center Sync převezme televizor Bravia XR roli středového kanálu spolu se systémem domácího kina nebo soundbarem jako součást sestavy 360 Spatial Sound Mapping.
  • Bravia Cam: Bravia Cam nabízí také ovládání gesty, videochat a mnoho dalších nových zábavných zážitků.
  • Ambient Optimization Pro: Uživatelé mohou nyní připojit televizor Bravia XR ke kameře Bravia Cam. Bravia Cam rozpozná, kde v místnosti se uživatelé nacházejí a jak daleko jsou od televizoru, poté upraví nastavení zvuku a obrazu tak, aby bylo vše ideální.
  • Google TV: Nabízí více než 700 000 filmů, pořadů, živých televizních vysílání a dalších položek z aplikací a předplatného.
  • Prémiový dálkový ovladač: Nový hliníkový dálkový ovladač se snadno používá a navíc má zjednodušená tlačítka a podsvícení, takže uživatelé na vše dobře vidí i ve tmě. Díky funkci Finder se nestane, že nebudete moci ovladač najít. Televizoru stačí dát pokyn, aby našel dálkové ovládání a následně ovladač „prozvoní“.
  • Bravia Core: Aplikace Bravia Core je předinstalovaná filmová služba, která zdarma nabízí až 10 filmů ke zhlédnutí a až 24 měsíců neomezeného streamování při zakoupení televizoru Bravia XR. Díky technologiím Bravia XR, Pure Stream a IMAX Enhanced má obsah vysoce kvalitní obraz i zvuk. Režim Bravia Core Calibrated Mode filmy automaticky přizpůsobí optimálnímu nastavení obrazu. Bravia Core bude v roce 2022 k dispozici ve více než 75 zemích.
  • Netflix Adaptive Calibrated Mode: Nový režim zobrazení, který využívá snímač okolního světla Sony Bravia XR, zajistí, že si diváci mohou vychutnat obsah z Netflixu s přesnými barvami, správným kontrastem a věrným pohybem, ať sledují v tmavém nebo dobře osvětleném pokoji.
  • Perfect for PlayStation 5: Televizory Bravia XR automaticky upraví a optimalizují obraz tak, aby byl co nejlépe nastaven pro použití s konzolí PlayStation 5.
  • Závazek udržitelnosti: Sony usiluje o udržitelnost od procesu vývoje až po divácký zážitek. Letos využívají vybrané modely materiál SORPLAS vyvinutý společností Sony. Jedná se o materiál vyrobený z 99 % recyklovaného plastu, který snížil množství použitého nového plastu až o 60 %. Velikost obalů televizorů se také zmenšila přibližně o 15 % a obaly se také vyznačují výrazným snížením množství inkoustu (přibližně 90 %) a plastů (přibližně 35 %).
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze