Letušky radí, jakému jídlu a pití se na palubě letadla raději vyhnout

Letušky radí, jakému jídlu a pití se na palubě letadla raději vyhnout
Fotografie: Philipp Danne, unsplash.com
  • Na palubě letadla si raději neobjednávejte rozlévanou vodu či horké nápoje
  • Dále se vyhněte steakům nebo řízkům
  • Bát se nemusíte balené vody a jídlo si můžete vzít i vlastní

Letušky na palubě letadla pomáhají s přípravou a servisem jídel a ony jsou právě ty, které vám mohou nejlépe poradit, jaká jídla nebo nápoje si během letu objednat z nabídky. Z některých vám totiž nemusí být úplně dobře od žaludku.

Podle letušek, které se rozpovídaly pro indy100.com, by se lidé měli vyhnout hlavně vodě a horkým nápojům. Balená voda je samozřejmě v pořádku, ale ta, která je během letu rozdávána v kelímcích nebo ze které se připravují horké nápoje, vám může způsobit zdravotní problémy. „Vše záleží na tom, jak často se čistí potrubí. Voda z kohoutku se běžně používá také k vaření kávy a čaje. Největší problém s vodou není ve Spojených státech, ale v jiných zemích, kde předpisy nemají,“ uvedla jedna z letušek. Také se svěřila, že letušky a další palubní personál by vodu z kohoutku nikdy nepil. Stejně tak je na tom led, který se často vyrábí ze stejné vody.


Lidé by se měli během letu vyhnout kávě nebo čaji také kvůli tomu, že kofein dehydratuje organismus. Stejně tak je to u alkoholu. Co se týká jídla, letušky nedoporučují konzumovat steaky a řízky. Ty bývají často připálené a lidem je po nich těžko. „Trouby nejsou velké a vejde se do nich jen málo jídla. Pokud si potrpíte na to, jak má být steak připravený, v letadle si ho rozhodně neobjednávejte,“ řekla jedna z letušek ze společnosti Delta Air Lines. Letušky také nedoporučují konzumovat polévky nebo těstoviny, které mají vysoký obsah soli, protože nízký tlak ovlivňuje chuť a personál, který jídlo připravuje, musí chuť podpořit solí. „Do této kategorie spadají také indická jídla, která neobsahují maso, ale mají vyšší obsah soli. Jakýkoli druh sendviče s masem má také vyšší obsah soli,“ doplnila letuška.

Co je tedy podle letušek během letu nejlepší konzumovat? Bát se rozhodně nemusíte balené vody a jídlo si podle leteckého personálu můžete přinést i vlastní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze