LG uvádí nové televizory s nebývale dlouhou softwarovou podporou a Chromecastem

LG uvádí nové televizory s nebývale dlouhou softwarovou podporou a Chromecastem
Fotografie: LG
  • Budou dodávány v různých uhlopříčkách, od 43" až po obří 98" uhlopříčky
  • QNED MiniLED budou disponovat technologií Precision Dimming
  • Velkou novinkou je nasazení podpory Chromecast

Společnost LG nám hodlá během letošního veletrhu CES 2024 naservírovat celou řadu novinek. Jednou z nich je například domácí robot AI Agent, neméně zajímavý je pak miniaturní 4K projektor LG CineBeam Qube či obdobu jukeboxu s označením LG DukeBox. Kromě toho všeho však stihl tento jihokorejský výrobce poodhalit rovněž novou řadu televizorů pro rok 2024. Čím se pokusí zaujmout?

Ideální uhlopříčka pro každého

LG představilo nové televizory QNED a QNED MiniLED, konkrétně s označením QNED90, QNED85, a QNED80, jak uvádí server sammobile.com, který se odkazuje na lgnewsroom.com. Nové modely mají být podle výrobce dostupné v několika různých velikostech. Konkrétně se můžeme těšit na 43", 50", 55", 65", 75", ale také obří 86" a 98" uhlopříčky, jejichž velikost by tak měla uspokojit všechny zákazníky a vměstnat se do všech prostor. Televizor s QNED MiniLED zobrazovacím panelem pak slibuje výrazně lepší kontrast. Všechny QNED modely by však měly nabídnout pokročilé lokální stmívání, avšak právě QNED MiniLED bude disponovat technologií Precision Dimming, tedy pokročilejším stmíváním, díky němuž je možné dosáhnout i slibovaného excelentního kontrastu.

LG QNED Mini LED 2024 televizory

Z hlediska výpočetního výkonu se budeme moci spolehnout na procesor Alpha8, jež má ve srovnání s čipsety použitými u současných modelů zajistit 1,6× vyšší rychlost obrazového processingu, 2,6× vyšší grafický výkon a 1,3× rychlejší AI. To vše by mělo umožnit vykouzlit kvalitnější obraz, ale například také svižnější rozhraní systému WebOS.

Nebývale dlouhá softwarová podpora

Velké revoluce se dočkáme i z hlediska konektivity. Zatímco Apple AirPlay 2 umí LG televizory už nějakou dobu, až doposud postrádaly Chromecast pro vysílání obsahu ze zařízení s OS Android či ChromeOS. To se změní s příchodem nových modelů, čímž by mohly tyto televizory nalákat nové zákazníky.

Zřejmě nejzásadnější inovací ve světě chytrých televizorů vůbec, je pak garance softwarové podpory. Zatímco běžně chytré televizory nemají nijak garantovanou délku softwarové podpory z hlediska aktualizací, LG se rozhodlo slíbit, že u nových modelů bude dodávat softwarové aktualizace po dobu 5 let. To platí i pro LG QNED 8K MiniLED modely uvedené v roce 2022.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze