Mall Pay se integruje do Qerka, umožní zaplatit za pivo až za 14 dnů

Mall Pay se integruje do Qerka, umožní zaplatit za pivo až za 14 dnů
Fotografie: Mall Pay
  • Rychlé odložené platby poprvé míří mimo online – konkrétně do restaurací, barů a kaváren
  • Fintech Mall Pay totiž integroval svou platební metodu do aplikace Qerko, nejrozšířenějšího nástroje na rychlé a v současnosti i bezpečné placení
  • Ve více než 700 podnicích po celé republice je nově možné útratu zaplatit až po 14 dnech

Útratu ve více než 700 restauracích, kavárnách nebo barech bude možné do výše 5 000 korun bezplatně posunout až o 14 dní. Pro odloženou platbu stačí v aplikaci Qerko přidat Mall Pay jako novou platební metodu. Předchozí registrace není potřeba, zaplatit tedy zvládne i nový uživatel – stačí jen stáhnout aplikaci Mall Pay. Schválení odložené platby je pak otázkou několika vteřin a probíhá na základě jednoduchého ověření telefonního čísla na straně Mall Pay. Klienti, kteří využívají některý z ověřených účtů Mall Pay, mohou využít limit až 50 000 na 50 dnů s možností dalších splátek.

I v případě platby pomocí Mall Pay je možné využít veškeré výhody Qerka, jako je například rozdělení účtu na několik částí. Část útraty tedy lze zaplatit na místě kartou a část pomocí odložené platby Mall Pay. To je ideální řešení pro případ, kdy někdo z hostů nepočítal s útratou a nemá u sebe hotovost ani platební kartu. Útratu zaplacenou přes Mall Pay pak do dvou týdnů v klidu uhradí libovolným způsobem – platební kartou nebo převodem z účtu. Samozřejmostí je načítání věrnostních bodů - a to jak v rámci Qerka, tak služby Mall Pay.

S Qerkem jako první v Česku přinášíme chytré placení do české gastronomie. Počínaje dneškem mohou hosté více než 700 barů a restaurací po celé republice zaplatit útratu až po dvou týdnech a mít své výdaje jednoduše a přehledně pod kontrolou,” zmiňuje Adam Kolesa, CEO Mall Pay. „Placení útraty pomocí Mall Pay najde uplatnění jak v barech, kde si jednou za čas chceme pořádně užít, tak při spojení pravidelných plateb za meníčkové obědy do jedné. Zároveň leckoho zachráníme v případě, kdy vyrazí do restaurace bez peněz v očekávání, že ho protistrana pozve. A smysl má pochopitelně i v současné situaci, kdy to je jedna z nejnebezpečnějších cest, jak platit.

Gastronomie potřebuje pomoci, technologie jsou cesta

Česko není jediné, kde odložené, resp. BNPL platby míří do gastronomie. Průkopníkem se letos v létě stala australská služba Payo, která letos v červenci představila cíl vrátit koronavirem zasaženým restauracím jejich zákazníky. Útratu v restauraci nebo baru umožňuje hostům rozdělit do čtyř po sobě jdoucích splátek. V srpnu se k ní připojil i jeden z největších hráčů ZIP.

A první čísla naznačují, že odložené platby skutečně mají šanci zákazníky rozhýbat. Lidé, kteří tyto platební metody využívají, jsou zpravidla štědřejší a utrácí více. Důvodem je především lepší kontrola nad útratami, které mohou sledovat ve svém telefonu. Pokud si povolí utratit až 1 500 korun za večeři, spíše se budou držet u horní hranice této hodnoty. Mají také možnost lépe pracovat s cashflow své domácnosti. „Česká gastronomie nyní potřebuje silné impulsy. Jednou z důležitých součástí naší mise je přivádět nové hosty a dělat z nich pravidelné zákazníky,” uvádí Lukáš Kovač, spoluzakladatel a CEO Qerka. „Větší rozmanitost a svoboda v placení tomu může pomoci. A BNPL jako fenomén nastupující generace má v gastronomii rozhodně své místo.

Mall Pay se stává nejrozšířenější BNPL službou, pokrývá více než 9 000 míst

Integrací do Qerka se opět zvýšil počet míst, kde je možné jednoduše a bezpečně platit s pomocí odložené platby. Mall Pay je nyní možné využít už u více než 9 000 e-shopů a služeb a v Česku se tak stává BNPL službou s největším množstvím partnerů.

Do začátku roku jsme startovali se 160 partnery. Nyní se nám díky spojení s největší českou e-commerce platební bránou ComGate a službou Qerko podařilo zvýšit počet partnerů na více než 9 000. To je růst o 5 500 %,” pochvaluje si Adam Kolesa. „Pro mě navíc letošní rok jasně ukázal, jak rozmanité jsou v Česku možnosti využití BNPL plateb. Už dávno to není jen nákup zboží v e-shopech. Denně se přes Mall Pay kupují akční jízdenky, zmrzlina nebo hodiny s online terapeutem,” zakončuje.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze